Дівоча збірна Польщі здолала команду Чехії на Євро-2024 (U-20)
09.08.2024
Збірна Польщі U20

Після дня перерви польські волейболістки повернулися на майданчик. Цього разу підопічні Мілоша Майки зустрілися з чеською командою в рамках чергового матчу групового етапу чемпіонату Європи серед дівчат до 20 років, здобувши перемогу з рахунком 3:0 (25:19, 25:21, 25:18).

На початок зустрічі з чешками за плечима польської збірної вже були три перемоги у трьох матчах: спершу польки перемогли Фінляндію (3:1), далі Сербію (3:0), а в останньому матчі перед днем відпочинку – Україну (3:1). Ідеальний рахунок забезпечив Польщі другу позицію в таблиці другої групи, одразу після так само непереможних італійок. Чехія ж посідала третє місце.

Чехія vs Польща

Матч краще розпочала чеська команда, яка несподівано легко вийшла вперед на кілька очок (5:1). Однак польки швидко прокинулися і почали диктувати свої умови на майданчику. Вони краще діяли в атаці, хоча й чекали на підключення до гри Наташі Орнох, яка мала проблеми з перетворенням дій у очки. Тим часом наступальний тягар розподілили між собою Анна Федорович, Агата Мілевська та Юлія Гевельт, чия хороша форма дозволила успішно завершити першу партію (25:19). У цій частині гри також блискуче спрацювала складна подача польської команди, яка принесли їй аж п'ять очок.

Чехія vs Польща

Справедливості заради варто відзначити, що в другому сеті польську збірну врятували численні помилки суперниць. Останні подарували полькам аж 10 очок, що в такій рівній партії мало велике значення. Водночас підопічні Мілоша Майки у цій частині гри значно знизили свою результативність. Обидві команди заслуговували на похвалу за гру в блоці, що принесло кожній по три очки. І польські, і чеські волейболістки ризикували на подачах, але саме польки рідше помилялися в цьому елементі. При цьому обидві команди демонстрували низьку результативність в атаці.

Чехія vs Польща

У третьому сеті на майданчику залишилася Майя Маліновська, яка замінила Наташу Орнох у попередній партії. Ця частина гри належала польській збірній, яка влаштувала справжнє шоу на блоці (6 очок). Дуже добре в атаці зіграла Анна Федорович, яка тягнула на собі напад польської команди. Тим часом, два програних сети, здавалося, вплинули на мотивацію чешок, і вони довгий час не могли скласти гідного опору (9:16, 14:21). Лише наприкінці щось змінилося, але перевага польської команди була вже занадто великою. У підсумку польки виграли свій четвертий матч на чемпіонаті Європи і поки що продовжують змагання без поразок.

Чехія vs Польща

Найбільше очок у польській команді набрали Юлія Гевельт (16) та Анна Федорович (14). П'ять очок у блоці заробила Розалія Мошинська.

У складі чеської збірної відзначилася Елен Єдлічкова (10 очок).

У суботу збірна Польщі зіграє з Португалією. Початок матчу о 19:30. Чехія зустрінеться з командою України о 22:00. 
 

Поділитися статтею

News