Порія Хоссейн Ханзаде, який став відкриттям Ліги націй, проведе наступний сезон в складі «Лубе»
23.06.2024
Порія Хоссейн Ханзаде

Італійський клуб «Лубе Чивітанова» оголосив про підписання 19-річного іранського догравальника Порії Хоссейна Ханзаде, який має зріст 202 см. Молодий спортсмен наразі демонструє сильну гру у складі збірної Ірану у волейбольній Лізі націй.

Порія Хоссейн Ханзаде

Незважаючи на юний вік, він двічі вигравав іранську Суперлігу з двома різними клубами, та один раз став срібним призером. З дорослою національною збірною новачок «Лубе» виграв золоту медаль на Азійських іграх 2023 року, срібну медаль на чемпіонаті Азії того ж року та срібну медаль на чемпіонаті Центральної Азії 2022 року.

Порія Хоссейн Ханзаде

Не менш успішно він виступав з молодіжними збірними, у 2023 році здобувши золото на чемпіонаті світу до 21 року, у 2022 році - золото на чемпіонаті Азії до 20 років та у 2021 році - бронзу на чемпіонаті світу до 19 років. Талановитий гравець з Ірану ставить собі за мету вдосконалити англійську мову та вивчити перші ази італійської. Він переконаний, що зможе вдосконалити свою гру та продемонструвати гарні результати навіть у такій складній лізі, як італійська. Серед його особистих відзнак - нагорода найкращого догравальника останнього чемпіонату Ірану і кращого бомбардира попереднього.

Порія Хоссейн Ханзаде

Єдиний співвітчизник Порії Хоссейна, який одягав форму «Чивітанови» за всю історію клубу - діагональний Амір Гафур в успішному для «Лубе» сезоні 2019/20.

«Я дуже задоволений цим підписанням, адже йдеться про хлопця, який ще кілька місяців тому був абсолютно невідомим. Ми помітили його майже випадково, слідкуючи за іншими гравцями та міжнародними молодіжними заходами. Останнім часом Порія вибився в лідери своєї ліги, вийшовши у стартовій футболці та зігравши у фіналі Суперліги Ірану, де став найкращим гравцем турніру. У Лізі націй наш новий догравальник також робить собі ім'я: в останніх двох матчах він набрав 23 і 27 очок проти таких рейтингових опонентів, як США. Це означає, що хлопець росте і буде важливим активом для нашого нападу. Я з нетерпінням чекаю, коли побачу його наживо і поділюся цією великою надією з нашими вболівальниками», - прокоментував подію генеральний менеджер «Лубе Чивітанова» Беппе Корміо.

Порія Хоссейн Ханзаде

«Я дуже радий носити футболку «Лубе», однієї з найвідоміших команд у світі. Я не можу дочекатися, коли в наступному сезоні буду грати перед італійськими вболівальниками. Коли я виходжу на майданчик, я віддаю всі сили і граю з великим ентузіазмом. За твердість і силу моїх ударів в Ірані я отримав прізвисько «Термінатор». Італія стане для мене важливим випробуванням, але я вважаю, що «Лубе» - ідеальний клуб, тому що останніми роками він допомагає молодим спортсменам розкрити свій талант. Я приїжджаю з надією пережити тут чудовий рік», - сказав  Порія Хоссейн Ханзаде.

Порія Хоссейн Ханзаде

Поділитися статтею

News