Чоловічі збірні вийдуть на майданчик в Ріо, щоб провести перші поєдинки у Лізі націй
21.05.2024
Ліга націй

Японія, Аргентина, Бразилія та Куба гратимуть у день відкриття.

Після шести захоплюючих днів поєдинків жіночих збірних знаменитий стадіон «Мараканазінью» в бразильському Ріо-де-Жанейро готовий прийняти у волейбольній Лізі націй 2024 року, які розпочнуть свої виступи на попередньому етапі.

Окрім приймаючої країни, з вівторка по неділю на майданчик вийдуть Аргентина, Куба, Німеччина, Іран, Італія, Японія і Сербія, кожна з яких зіграє по чотири матчі в групі 2.

Аргентина vs Японія

Багато які з 16 матчів, що відбудуться в Ріо-де-Жанейро, матимуть велике значення в боротьбі за останні чотири путівки на Олімпійські ігри в Парижі, включаючи два поєдинки, які відбудуться в день відкриття - Аргентина проти Японії о 23:30 за київським часом та Куба проти Бразилії о 03:00 в середу за київським часом.

У той час як японці вже гарантували собі участь в Іграх, забронювавши собі місце на минулорічному олімпійському відбірковому турнірі з волейболу, аргентинцям потрібно буде дочекатися завершення попереднього етапу Ліги націй, щоб підтвердити свою присутність на Олімпіаді.

Аргентина vs Японія

Наразі збірна Аргентини є другою командою з найвищим рейтингом, яка ще не пройшла кваліфікацію до Парижа, і посідає шосте місце з 314,35 балами. Тож південноамериканцям потрібно зберегти свої позиції, щоб повернутися на Ігри, де три роки тому в Токіо вони завоювали бронзу. З огляду на це, перемога над Японією, яка посідає четверте місце, значно наблизила б їх до мети, додавши до загальної суми 11,44 бала.

Сповнені рішучості здобути необхідні очки якнайшвидше, аргентинці збираються привезти до Ріо своїх найкращих гравців, включаючи зіркового зв’язуючого Лучано Де Чекко, догравальника Факундо Конте, діагонального Бруно Ліму та центрального блокуючого Агустіна Лосера.

Бразилія vs Куба

Другий поєдинок дня в Ріо матиме такий самий сценарій: Бразилія, яка вже пройшла кваліфікацію, зустрінеться з Кубою, яка ще тільки сподівається здобути олімпійську путівку. Карибська команда є лише п'ятою в рейтингу серед тих, хто не пройшов кваліфікацію, посідаючи 11-те місце, і їй потрібно обійти хоча б одного зі своїх конкурентів, щоб забронювати квиток до Парижу.

Кубинці (236,96) відстають від Сербії, останньої команди в кваліфікаційній зоні, на 16,6 бала і мають можливість значно скоротити відставання, набравши до 15,2 бала в разі перемоги над Бразилією, яка посідає п'яте місце, в своєму дебютному матчі у Лізі націй.

Бразилія vs Куба

Куба має одних з найсильніших догравальників у міжнародному волейболі - Марлона Янта та Мігеля Анхеля Лопеса, а нещодавно, після кількох років відсутності, до збірної повернувся зірковий центральний блокуючий Робертланді Симон.

У середу в Ріо також відбудеться пара матчів: європейські суперники Німеччина та Італія відкриють змагальний день о 23:30 за київським часом, а Іран та Сербія зустрінуться пізніше, о 03:00 четверга. Обидві зустрічі матимуть вплив на олімпійську гонку, оскільки три з чотирьох команд-учасниць ще не пройшли кваліфікацію.

Німеччина vs Італія

Німеччина вже забронювала квитки до Парижа, але може знову стати на шляху Італії, як це сталося під час минулорічного відбіркового турніру до Олімпійських ігор з волейболу. Збірна Італії є найкращою командою серед тих, хто не пройшов кваліфікацію, посідаючи третє місце з 342,43 балами у світовому рейтингу, але може втратити цілих 14,85 балів, якщо програє німцям.

Німеччина vs Італія

В іншому поєдинку перемога буде обов'язковою як для сербів, так і для іранців, які намагаються пройти кваліфікацію. Європейці знаходяться в кваліфікаційній зоні, на дев'ятому місці, з 253,22 балами, і можуть покращити свій результат на 7,51 бали, які вони отримають у разі перемоги, збільшивши відрив від команд, що знаходяться в них позаду. Це стосується й Ірану, який наразі посідає 15-е місце з 207,82 балами і повинен набрати всі можливі очки, щоб втілити в життя свою олімпійську мрію, починаючи з 12,49 у грі проти сербів.

Збірна Сербії

Починаючи з четверга, на стадіоні «Мараканазінью» проходитимуть по три матчі щодня до кінця тижня.

У перший тиждень Ліги націй-2024 змагання також відбудуться в турецькій Анталії, де гратимуть приймаюча країна, Болгарія, Канада, Франція, Нідерланди, Польща, Словенія та США.
 

Поділитися статтею

News