Італія, Іран, Куба і Німеччина здобули перемоги на кваліфікаційному турнірі до Олімпіади в Ріо
04.10.2023
Збірна Італії

Після несподіваної поразки в першому сеті від Чехії в своєму першому матчі в суботу, італійці більше не допускали жодних несподіванок на Олімпійському відбірковому турнірі в бразильському Ріо-де-Жанейро.

Здобувши 3 перемоги в трьох матчах, збірна Італії займає перше місце в групі А і має всі шанси отримати одне з двох місць на Олімпійських Іграх в Парижі в наступному році.

Збірна Італії

Повернувшись до гри після вихідного дня, діючі чемпіони світу у вівторок показали, мабуть, свій найкращий виступ на турнірі на даний момент, обігравши Україну з рахунком 3:0 (25-23, 25-16, 25-16).

«Для нас початок турніру в Ріо, безумовно, був позитивним, - прокоментував ліберо Фабіо Баласо. – Ми мали кілька важких моментів, але зуміли здобути перемоги. Важливо, щоб ми продовжували змагатися в такому темпі. Ми трохи втомилися від напруженого сезону, але кваліфікація на Олімпійські ігри - це дуже важлива подія для нас, тож треба  продовжувати робити все можливе і залишатися зосередженими на нашій меті».

Збірна Італії

Зірковий догравальник Алессандро Мікелетто відзначився в поєдинку з українцями, набравши рекордні для матчу 20 очок (12 в атаці, 4 на блоці, 4 ейсами). Інший догравальник Даніеле Лавіа додав ще 10 очок (9 в атаці, 1 ейсом).

«Ми дуже чудово попрацювали, зберігаючи концентрацію протягом усього матчу, і здобули важливу перемогу, - прокоментував центральний блокуючий Леандро Моска. - Я думаю, що ми зіграли краще, ніж в наших перших 2 матчах, і деякі елементи нашої стратегії, які раніше працювали не так добре, сьогодні були дійсно надійними. Ми на правильному шляху».

Збірна Італії

Після тріумфу над українцями збірній Італії доведеться зіграти ще в чотирьох матчах в Ріо, наступний - проти Німеччини, в середу, о 19:30 за київським часом. Після цього італійці матимуть вихідний день перед зустріччю з Іраном, Кубою та приймаючою країною - Бразилією у вихідні.

Збірна Італії

«Після цих перших матчів ми просто підтвердили те, що вже знали, – тут кожна команда викладається на всі сто, тож легких матчів не буде, - прокоментував ліберо Фабіо Баласо. - У кожного матчу є своя історія, і ми підходимо до кожного з них, як до фіналу. Ми зосереджені на наступному матчі і намагаємося не думати про те, що буде далі. Ми віримо, що рівень матчів буде продовжувати підвищуватися, тож нам потрібно обмежити кількість наших помилок».

Іран vs Катар

Також у вівторок Іран здобув свою першу перемогу в Ріо, обігравши Катар з рахунком 3:1 (25-23, 23-25, 25-17, 25-23). Зірковий діагональний Сабер Каземі став найкращим бомбардиром матчу, набравши 26 очок (17 атак, 5 ейсів, 4 блоки), в той час як діагональний Амірхоссейн Есфандіар заробив 14 (11 в атаці, 3 на блоці).

Куба vs Чехія

Куба, яка програла в неділю Німеччині, зуміла здолати Чехію з рахунком 3:0 (26-24, 25-21, 25-21). Діагональний збірної Куби Хесус Еррера і догравальники Мігель Анхель Лопес і Марлон Янт набрали 16, 14 і 13 очок відповідно.

Німеччина vs Бразилія

Четвертий і останній матч дня приніс велике розчарування Бразилії: Німеччина розгромила команду приймаючої країни і завдала їй першої поразки з рахунком 3:1 (21-25, 25-19, 25-19, 28-26). Досвідчений діагональний Дьєрдь Грозер став найкращим бомбардиром матчу, набравши 27 очок (22 атаки, 3 ейси, 2 блоки).

Поділитися статтею

News