Останні чвертьфінальні поєдинки Суперліги відбудуться в Італії
07.04.2023
«Модена» vs «П’яченца»

Після трьох тижнів напруженої конкуренції та захоплюючих битв чвертьфінали італійської Суперліги з волейболу 2022-2023 завершаться у найближчі кілька днів і три команди здобудуть перемоги в серіях та пройдуть в півфінал, як це вже зробив «Трентіно».

Зараз рахунок в трьох серіях становить 2:2, а отже все вирішиться протягом двох днів. Поєдинок між «Лубе Чивітанова» і «Вероною» відбудеться першим, в суботу, о 19:00 за київським часом.

Два інших матчі почнуться в понеділок, о 19:00 за київським часом, «Модена» прийме «П’яченцу», а «Перуджа» - «Мілан».

«Лубе Чивітанова»

Діючий чемпіон «Лубе Чивітанова» знаходиться на шляху до фантастичного реваншу – команда програла перші два матча проти «Верони» і виграла два наступних. Гравці «Лубе» намагаються скористатися підтримкою вболівальників і сповнені рішучості зберегти настрій, завдяки якому вони зуміли відігратися.

«Ми не маємо права на помилку і не маємо розслаблятися через нашу перемогу в двох останніх матчах, - прокоментував догравальник «Лубе Чивітанова» Маттіа Боттоло. - Нам потрібно зберегти наш настрій і повністю зосередитися на вирішальному матчі. Гравцям «Верони» дуже допомогла підтримка вболівальників в останньому матчі, і я впевнений, що наші вболівальники не поступляться їхнім».

«Верона»

«Верона» прагнутиме повернути ініціативу і повторити успіх перших двох матчів.

«Ми знали, що «Лубе Чивітанова» - сильна команда, але в останніх двох матчах вони показали  наскільки, - прокоментував головний тренер «Верони» Радостін Стойчев. - Але ми не здаємося і будемо відчайдушно боротися у вирішальному матчі. У «Лубе» є кілька дійсно сильних нападників, які зіграли важливу роль в останніх двох матчах. Я вважаю, що нам потрібно покращити передачу і здатність швидко реагувати у складних ситуаціях».

Також намагатимуться взяти реванш після поразки в двох перших матчах серії чинні чемпіони Кубка Італії «П'яченца», які розгромили «Модену» в двох останніх зустрічах. Щоб пройти в півфінал, «П’яченці» потрібно буде знову здобути виїзну перемогу, як вони зробили два тижні тому.

«П'яченца» vs «Модена»

«Зараз ми дуже сильні з ментальної точки зору, - зауважив догравальник «П’яченци» Йоанді Леаль. - Фізично ми трохи втомилися, але в таких матчах, як цей, менталітет має найбільше значення. Здолати «Модену» ніколи не легко, але ми постараємося зробити це знову – нам потрібно викластися на 150%, щоб досягти нашої мети. Незважаючи на те, що, на мою думку, ми  зіграли непогано в перших двох матчах серії, я відчуваю, що зараз ми стали сильнішими».

«Модена»

«Модена» не зуміла виграти жодного сету у «П’яченци» в останніх двох матчах, однак, завдяки перемозі над «Кнаком» в середу, стала володарем Кубку ЄКВ. Тож її гравці зуміли відновити впевненість у собі.

«У нас було кілька злетів і падінь протягом сезону, і цей титул є нагородою за нашу наполегливу працю, - сказав догравальник «Модени» Ервін Н'Ґапет після перемоги в середу. - Він матиме великий позитивний вплив на нашу впевненість у собі перед матчем у понеділок. Ми знаємо, що він не буде простим, але ця перемога дійсно допоможе нам підійти до матчу з «П'яченцою» з більшою впевненістю».

«Перуджа»

«Перуджа», з іншого боку, зіграє вирішальний матч своєї серії з «Міланом» через кілька днів після того, як їхній шлях у Лізі чемпіонів ЄКВ завершився поразкою в півфіналі від «Закси».

«Ми дуже розчаровані нашою грою, - розмірковує зв'язуючий «Перуджі» Сімоне Джаннеллі. -«Закса» зіграла краще в обох матчах півфіналу і заслужила перемогу. Зараз ми зосередимося на чвертьфіналі Суперліги».

«Мілан»

Дві перемоги, які «Мілан» здобув в серії, вже стали для багатьох великою несподіванкою, але команда, що  посіла восьме місце в регулярному сезоні чемпіонату Італії, вірить, що вона все ще має шанси втретє здивувати всіх і вийти в півфінал.

«Нам потрібно бути дуже терплячими, - підкреслив діагональний «Мілану» Жан Патрі. – «Перуджа» - дуже сильна команда і, коли вона в гарній формі, це дуже помітно. Ми повинні це зрозуміти, подивитися на нашу гру і спробувати знайти в собі сили почати все спочатку. Нам потрібно бути терплячими, коли сети неідеальні, і намагатися знайти рішення».
 

Поділитися статтею

News