У чемпіонаті Італії зустрінуться «Монца» та «Трентіно»
24.01.2023
«Монца»

Команда з Північної Італії здобуде п'яту перемогу поспіль, якщо обіграє срібних призерів клубних чемпіонатів світу

Хоча одна з найуспішніших команд другої половини сезону національного чемпіонату намагатиметься ще більше покращити свою позицію в Суперлізі, вона зіткнеться з жорсткою конкуренцією з боку срібних призерів Чемпіонату світу з волейболу серед чоловіків 2022 «Трентіно». Такі зараз новини волейболу.

Не програючи в останніх чотирьох матчах, «Монца» спробує здолати «Трентіно», що розмістився на другій сходинці турнірної таблиці, у неділю, 29 січня о 18:00 за місцевим часом, і ще більше наблизитися до плей-офф.

Image removed.

Після нестабільної гри на початку сезону, в результаті якої команда здобула лише чотири перемоги в перших 12 матчах, за останній місяць «Монца» набрала форму і виграла чотири останніх поєдинки. Виконавши серією з чотирма перемогами в шести матчах гравці «Монци» стали другим найкращим колективом у другій половині чемпіонату Італії, поступаючись лише лідеру турніру «Перуджі», що не програв жодної зустрічі.

За останні два тижні «Монца» обіграла двох сильних претендентів на титул Суперліги, включаючи діючих чемпіонів «Лубе Чівітанову» і зіркову «П'яченцу». Це поставило її у вигідне становище для виходу в плей-офф, оскільки команда з Північної Італії піднялася аж на шосте місце в турнірній таблиці, тоді як у постсезоні в Італії змагатимуться вісім найкращих команд регулярного сезону.

Результати минулих вихідних були надзвичайно обнадійливими щодо прагнень команди вийти в плей-офф. «Монца» з вісьмома перемогами і 24 очками випередила «Mілано» і «Чистерну» (обидві команди мають по 23 очки) і перемістилася з восьмого на шосте місце, при цьому скоротивши відставання від «Лубе», що має 26 очок і посідає четверту сходинку, і «П'яченци», що з 25 очками розмістилася на п’ятій.

Image removed.

Канадський догравальник  Стівен Маар, який здобув 19 очок у матчі з «П'яченцою», був одним з найвидатніших гравців команди в останніх матчах.

«Після цієї перемоги нам потрібно повернутися до роботи і якнайкраще підготуватися до поїздки в Тренто, - сказав він після матчу. - Зараз для нас сприятливий момент, і всі грають добре. Це додає нам впевненості та позитивного настрою щодо майбутніх матчів». 

Іншими гравцями, які сприяли успіху «Монци», є ліберо Філіппо Федерічі, який посідає друге місце в чемпіонаті Італії за кількістю захисних дій (118), і догравальник Владислав Давискіба, який знаходиться на третьому місці за кількістю ейсів (29).

«Трентіно» також вийде на матч більш впевненим:  в суботу вони обіграли «Лубе» з рахунком 3:1 і додали три очки до загального підсумку сезону після послідовних поразок від «П'яченци» і «Чистерни».

Image removed.

Команда з Тренто виграла зустріч між двома клубами в першій половині сезону у двох сетах, а також здобула перемогу в останніх шести матчах з «Монцею».

Image removed.

 

Поділитися статтею

MATCH RESULTS

MATCH RESULTS