Угорська «Бекешчаба» завоювала третій титул чемпіона Середньоєвропейської волейбольної ліги
20.03.2023
«Бекешчаба»

У фіналі жіночої Середньоєвропейської волейбольної ліги, організованому клубом «Кальцит», угорська «Бекешчаба» обіграла словенський «Марібор» з рахунком 3:0 (25-17, 27-25, 25-16) у спортивному залі «Камнік». Для угорок це третій титул чемпіонок СЄВЗА, в той час як гравчині «Марібора» залишилися з чотирма.

Волейболістки команди «Марібор» вдруге поспіль обіграли  «Кальцит Камнік» у Веленє минулої суботи і виграли Кубок Словенії в 19-й раз в своїй історії, а до цього в Камніке вони завадили чинним чемпіонам Словенії зіграти у фіналі Ліги СЄВЗА. 

Їхньою суперницею була «Бекешчаба», яку вони обіграли вдома з рахунком 3:0 в регулярному чемпіонаті Ліги СЄВЗА, але перед цим матчем колектив з Угорщини вже гарантував собі місце в півфіналі плей-оф, де вони здолали загребську «Младост».

«Бекешчаба» vs «Марібор»

Угорська команда вийшла у фінал з більшою енергією, ведучи з рахунком 7:4 після ейса сербської діагональної Марти Дрпа і 10:5 після ще одного ейса болгарської догравальниці Ралиці Василевої. Гравчині «Марібора» не дуже добре проявили себе в нападі, їх прийом був не на найвищому рівні, і коли Дрпа оформила ще один ейс, словенки відставали вже на вісім очок (12-20). Таким чином, сет був вирішений, і зв’язуюча Фанні Багінка підтвердила перемогу «Бекешчаби».

У другому сеті волейболістки «Марібора» поліпшили свою гру на прийомі, проте їм, як і раніше, не вистачало ефективності в атаці. Однак, після помилки угорок в середині сету, вони повели з рахунком 14:11. Після цього у володарів Кубка Словенії знову був період слабшої гри, чим скористалися їхні суперниці, і з ще одним ейсом, на цей раз від Багінки, вони вирвалися вперед з рахунком 17:15. Але в кінці сету команда Бруно Найдича повернулася до гри, спочатку завдяки ейсу Талі Лекше зрівнявши рахунок 21-21, а далі Лорена Лорбер Фійок привела свою команду до переваги 22-21. Після чергової помилки угорської команди словенки отримали два м'ячі, щоб зрівняти рахунок у матчі, але Дрпа знову довела до нічиєї і, нарешті, реалізувала другий сетбол, що збільшило перевагу «Бекешчаби» до 2:0.

У третьому сеті «Марібор» повторив помилки першого. Окрім поганого прийому, вони були не дуже ефективними в атаці. До сьомого очка словенки не відставали від угорської команди, але остання відірвалася на п'ять очок (13-8) після блоку Дрпа, і не дозволили великому відриву вислизнути з їхніх рук. Два очки поспіль від Доротії Боднар, яка у підсумку була визнана найціннішим гравцем матчу, призвели до відриву в сім очок, і нарешті Василєва завершила матч.

Доротія Боднар

Тож команді з Угорщини знадобилося всього три сети, щоб розгромити своїх словенських суперниць.

«Я сподівався, що ми зіграємо на більш високому рівні, але ми недостатньо зосереджено і агресивно підійшли до гри і допустили занадто багато власних помилок. Якби ми виграли другий сет, в якому трохи підвищили свій рівень гри, можливо, решта гри склалася б по-іншому, але в третьому сеті реального опору більше не було. У мене таке відчуття, що мої підопічні недостатньо вірили в те, що вони зможуть виграти цей матч, і що після завоювання титулу володаря Кубка Словенії ми психологічно не були готові до цього фіналу. Мені шкода, що ми не зіграли краще, заради наших уболівальників, але я сподіваюся, що ми знову зіграємо краще в кінці національного чемпіонату», - сказав Бруно Найдич, тренер «Марібора». 

Поділитися статтею

News