Капітан збірної України Олег Плотницький стал найціннішим гравцем матчу чемпіонату Італії
05.02.2023
«Перуджа» vs «П’яченца»

«Перуджа» програє перший сет команді Массімо Ботті, але потім під проводом українця Олега Плотницького здобуває перемогу. Капітан збірної України, а також Каміль Рихліцькі і Каміль Семенюк здобувають двозначну кількість очок у цьому поєдинку, влаштувавши справжнє свято для трьох тисяч глядачів.

З остаточним результатом 3-1 (22-25, 25-22, 25-21, 25-17) підопічні Андреа Анастазі перемогли п'яту команду турніру «П'яченцу», і продовжують свій похід до вершини турнірної таблиці .

Зазначимо, що для «Перуджі», з урахуванням Ліги чемпіонів та клубного чемпіонату світу, ця перемога стала тридцять першою в сезоні і вісімнадцятою в чемпіонаті Італії.

Перший сет виграли гості, які здобули перевагу здебільшого стараннями Саймона, другий записала на свій рахунок «Перуджа», яка продемонструвала 65% успіху в атаці. Починаючи з третього сету, підопічні Анастазі підвищували оберти на подачі та блокуванні, тоді як ефективність атак «П’яченци» зменшувалася (36% в обох сетах). Тож «Перуджа» захопила перевагу і утримувала її до кінця поєдинку.

Image removed.

MVP зустрічі став талановитий догравальник з України Олег Плотницький. Він завершив матч з 16 очками як найкращий бомбардир, з чудовими показниками в прийомі (65% успішних) і в атаці (50% ефективності), але, перш за все, він запалював арену незмінно ефектною грою. Двозначні числа на користь «дияволів» також здобули Рихліцкі (15 очок при 64% в атаці) і Семенюк (13 переможних м'ячів із гучними ударами в контратаці). Руссо (8 та 83% у першому сеті) і Соле закривали центр сітки, а Джаннеллі не залишав без роботи нападників. На другій лінії чергувалися Пічінеллі та Колачі.

Тож для «Перуджі» тиждень завершується найкращим чином. Наступний великий матч колектив проведе в неділю, 12 лютого. Суперником «біло-чорних» стане «Трентіно».

«Дві сильні команди зіткнулися одна з одною, слід також сказати, що у них є Лукареллі, якого я дуже добре знаю, і який є дуже цінним гравцем, якого вони можуть виставити на майданчик. Завжди важко грати проти «П'яченци», я радий, тому що ми все зробили правильно», - прокоментував Сімоне Джаннеллі, зв’язуючий «Перуджі».

«Це був справжній матч, ми були готові до складного поєдинку, таким він і був. У першому сеті у нас були серйозні труднощі, особливо з подачею, це була зброя на їхню користь, тоді як ми погано впоралися з фазою прийом-атака. Потім поступово ми взяли гру під свій контроль, ми продовжували грати наполегливо, жодного разу не програючи, і, можливо, вони не змогли втриматися. Але проти «П’яченци» через двадцять днів у нас знову буде важливий і важкий матч, тому я не схильний святкувати або багато думати. Вчорашній матч дав мені кілька цікавих ідей щодо підготовки до півфіналу Кубка Італії. Як ми? Загальний стан хороший, і вчора, як і протягом сезону, ми керували ротацією гравців, щоб перевірити команду різними тактичними рішеннями», - зазначив наставник «Перуджі» Андреа Анастазі.

Поділитися статтею

MATCH RESULTS

MATCH RESULTS