Цікаві поєдинки відбудуться в Італії: «К'єрі» прийматиме «Імоко», а «Скандіччі» відвідає «Казальмаджоре»
04.02.2023
«К'єрі»

Після короткої перерви, пов’язаною з проведенням жіночого кубку Італії, італійська жіноча ліга серії A1 поновиться ціми вихідними сімома матчами 17-го туру регулярного чемпіонату. У найочікуванішому поєдинку 5 лютого «К'єрі» прийматиме чинних лідерів – команду «Імоко», яка минулого тижня вчергове стала володаркою національного кубку.

Напередодні зустрічі з чинними чемпіонками Італії та клубного чемпіонату світу, «К'єрі» здобула у чемпіонаті п’ять перемог поспіль. Минулого тижня команда програла в чвертьфіналі Кубка Італії, що поклало край її переможній серії з дев'яти матчів у всіх турнірах. Наразі «К'єрі» з 35 очками посідає п'яте місце в поточній турнірній таблиці жіночої ліги, маючи 12 перемог та 4 поразки. Окрім своїх лідерів - бельгійської діагональної Каї Гробельної та французької догравальниці Хелене Казауте - їхні товаришки по команді також розраховуватимуть на підтримку домашньої публіки у протистоянні зірковій «Імоко», яка не програла жодного матчу з початку грудня і здобула 16 перемог поспіль у всіх турнірах.

Image removed.

Маючи в складі одну з найкращих діагональних нападниць у світі, шведку Ізабель Хок, команда з Конельяно спробує продовжити свою серію і закріпитись у верхній частині таблиці. Наразі «Імоко» має 44 очки з 15 перемогами та лише однією поразкою. З 2018 року, коли «К'єрі» увійшов до серії А1, клуби зустрічалися в цілому дев'ять разів, і «Імоко» ніколи не програвав більше сету.

Ще одне захоплююче зіткнення між командами, що входять в шістку кращих в таблиці, відбудеться вже сьогодні, 4 лютого. 

«Казальмаджоре», що посідає 6 сходинку з 28 очками, прийматиме «Скандіччі», який має 39 очок та розмістився на 2 місці. Обидві команди програли в чвертьфіналі кубка минулого тижня і будуть прагнути відігратися в лізі.

Image removed.

Одна з кращих бомбардирів сезону на даний момент, американська догравальниця Олександра Франті спробує допомогти господарям майданчику здобути 10 перемогу і покращити їхню позицію в турнірній таблиці. Наразі в активі «Казальмаджоре» 9 перемог та 7 поразок. Їхні суперниці «Скандіччі» у своєму бажанні отримати 13-ту перемогу і зміцнити свої позиції покладатимуться на досвідчену китайську зірку Чжу Тін і юну надію Катерину Антропову. «Скандіччі» лідирують в серії особистих зустрічей з 12 перемогами до дев'яти, тоді як «Казальмаджоре» виграли тільки одну зі своїх 10 останніх зустрічей.

«Скандіччі»

Нагадаємо, що команда «Ігор Горгондзола», яка посідає третє місце з 36 очками (13 перемог та 3 поразки) сьогодні в ролі фаворита прийме «Е-Ворк», що знаходиться на восьмій сходинці (7 перемог, 9 поразок, 21 очко). «Горгондзола» робитиметь ставку на турецьку діагональну Ебрар Каракурт, що є найкращою бомбардиркою, найкращою нападницею і найкращою подаючою  ліги на даний момент, а також на найкращу приймаючу ліги, ліберо Елеонору Ферсіно. У захоплюючій гонці за очками прийме участь і найкраща бомбардирка «Е-Ворк», бразильська догравальниця Розамарія Монтібеллер. Зазначимо, що команда з Новари обіграла «Е-Ворк» в останніх трьох зустрічах.

Насичений подіями уїк-енд розпочнеться сьогодні з матчу, у якому «Мілан», що посідає четверте місце (12 перемог, 4 поразки, 36 очок), прийматиме «Перуджу», що розмістилася на 12 сходинці (3 перемоги, 13 поразок, 9 очок).

Три гри також відбудуться у неділю: «Бергамо» (7 місце, 7 перемог, 9 поразок, 23 очки) відвідає «Кунео» (11 місце, 6 перемог, 10 поразок, 16 очок). «Аззурра» (9 місце, 6 перемог, 10 поразок і 18 очок) прийме «Мачерата», що знаходиться у нижній частині таблиці (2 перемоги, 14 поразок, 7 очок), в той час як «Пінероло», що має такі самі показники перемог та поразок і займає 13 місце, відвідає «Валлефолья», що з 17 очками (6 перемог до 10 поразок), розмістився на 10-й сходинці.
 

Поділитися статтею

News