Італійки «Є-Ворк» зазнали домашньої поразки від «Тюрк Хава Йоллари»
02.02.2023
«Є-Ворк» vs «Тюрк Хава Йоллари»

Італійській команді «Є-Ворк» потрібно важко попрацювати, якщо вона не хоче вибути з боротьби за місце в чвертьфіналі жіночого Кубку ЄКВ 2023 після важкої домашньої поразки  0-3 (20-25, 14- 25, 21-25) від «Тюрк Хава Йоллари». «Метелики» так і не змогли по-справжньому показати свою гру та зробили багато помилок, які дозволили турецькій команді захопити лідерство і утримувати його в кожному сеті.

«Коли ми зіткнулися з труднощами, нам потрібно було продовжувати наполегливо протистояти команді вищого рівня. Натомість ми використали занадто складні стратегії. Ми чудово грали на блоці, але погано атакували та захищали. Діагональна наших суперників  дуже добре відіграла цю гру. У Стамбулі нам буде дуже важко, але так само було б в будь-якому випадку, незалежно від сьогоднішнього результату», - прокоментував головний тренер «Є-Ворк» Марко Муссо.

Image removed.

«Тюрк Хава Йоллари» вийшли на майданчик без діагональної Кіри Ван Рик, яка вибула через травму. Тим не менш, її вдало замінила Полен Услупехліван, що в підсумку стала кращим бомбардиром матчу, здобувши 17 очок (45% в атаці плюс 2 блоки). Зоряна зв’язуюча «Тюрк Хава Йоллари» Наз Айдемір дуже добре контролювала хід матчу, і всі нападники діяли стабільно. Ханна Ортманн (14 очок) і Медісон Рішель (10) теж проявили себе дуже добре - турецька команда зробила 11 блоків проти семи у італійок.

13 очок Ловет Оморуйї і 11 очок Розамарії Монтібеллер не вистачило «Є-Ворк», щоб виграти хоча б один сет. Тренер Муссо пробував різні підходи під час матчу: Софія Монца і Валерія Баттіста вийшли на позиції зв’язуючої і діагональної відповідно, а Алісу Деграді замінила Лена Стігрот, але «Тюрк Хава Йоллари» повністю заслужили перемогу.

Image removed.

Матч-реванш у Стамбулі наступного вівторка о 18 годині за місцевим часом визначить переможця обох зустрічей. «Метеликам» потрібно перемогти з рахунком 3:0 або 3:1, щоб дійти до «золотого сету».

«Я дуже щасливий, і не тільки через результат. У нас були деякі фізичні проблеми, і ми трохи хвилювалися перед матчем: Ван Рик не було,  Унвер (Полен Услупехліван) до вчорашнього дня мала температуру, але вона провела дуже хороший матч. Вся команда зіграла дуже обережно і тактично, і заслуговує на цю перемогу», - зазначив головний тренер «Тюрк Хава Йоллари» Марчелло Аббонданца.

Поділитися статтею

News