Напередодні плей-оф Суперліги «Лубе Чивітанова» намагатимуться перервати серію поразок
31.01.2023
«Лубе Чивітанова»

Можливо, чинним чемпіонам вдасться перервати свою чотириматчеву серію поразок, коли в неділю вони прийматимуть «Чистерну».

До кінця регулярного сезону італійської Суперліги залишилося лише п'ять субот та неділь, але єдина команда, що забезпечила собі місце в плей-оф, який розпочнеться вже в березні, це лідер змагань «Перуджа».

Решта 11 команд у Суперлізі намагаються досягти різних цілей: від уникнення вильоту до отримання другого місця в турнірній таблиці перед початком постсезону. І діючі чемпіони «Лубе Чивітанова» нічим від них не відрізняються.

Семиразові чемпіони Італії в даний час переживають складний період відновлення форми. Вони програли останні чотири матчі, та спробують змінити ситуацію в неділю, коли вдома зустрінуться з «Чистерною».

В даний час «Лубе» знаходиться значно вище лінії допуску у плей-оф, посідаючи четверту сходинку в турнірній таблиці з 27 очками (дев'ять перемог), водночас, набравши єдине очко в останніх чотирьох зустрічах, вони опустилися з другого місця на четверте, і дистанція між ними і командами, що знаходяться нижче в таблиці, практично зникла.

Image removed.

Команда під керівництвом Джанлоренцо Бленґіні, до складу якої входять олімпійський чемпіон Бартелемі Шиненьєзе, чемпіони світу Фабіо Балазо, Сімоне Андзані  і Маттіа Боттоло, а також призер Олімпійських ігор Лучано де Чекко, набрала стільки ж очок, що і посівша п'яте місце «П'яченца», до того ж в будь-який момент її можуть наздогнати «Верона» (24 очки), «Монца», «Мілан» чи «Чистерна» (по 23).

Якщо чемпіони Італії зможуть обіграти «Чистерну» з рахунком 3:0 або 3:1 у неділю, вони на сім очок відірвуться від своїх переслідувачів, які зараз є першою командою поза межами зони плей-оф, проте у випадку поразки, розрив між ними може скоротитися до одного очка.

Image removed.

Зазначимо, що після важких поразок від «Модена», «Монци» і «Трентіно», гравці «Чивітанова» продемонстрували деякі ознаки покращення у зустрічі з «Вероною» минулими вихідними: програючи 2:0, вони спромоглися записати на свій рахунок два наступні сети, але у п’ятому зазнали поразки. Таким чином, вже більше місяця колектив не має перемог в чемпіонаті Італії.

«Ми намагалися бути морально готовими до важких моментів і виправляти свої слабкі місця, - сказав Джанлоренцо Бленґіні після матчу. - Нам вдалося залишатися в грі, іноді завдяки замінам гравців, а в інші моменти просто проявляючи більше терпіння, але ми повинні вдосконалюватися, грати краще і бути більш послідовними, особливо в критичні моменти».

Для чемпіонів Італії, які також беруть участь у Лізі чемпіонів ЄКВ у цей час сезону, якнайшвидше виграти путівку в плей-оф і потенційно покращити свою позицію в турнірній таблиці так само важливо, як і повернутися до найкращої форми.

«До кінця етапу розіграшу чемпіонату залишилося п'ять турів, і нашим головним пріоритетом має бути вдосконалення команди і підготовка до плей-оф», - прокоментував діагональний «Лубе» Іван Зайцев.

Недільний матч також матиме вирішальне значення для «Чистерни». Вигравши лише один з останніх чотирьох поєдинків, вони зможуть вийти в зону плей-оф з перемогою над «Лубе Чивітанова». Коли команди зустрілися в першій половині сезону, в листопаді, «Чистерна» виграла з рахунком 3:0.

Поділитися статтею

News