Перемога «Закси» та чергова поразка «Лубе Чивітанова»: команди Ліги чемпіонів відіграли матчі національних чемпіонатів
30.01.2023
«Закса»

Цими вихідними діючий чемпіон Ліги чемпіонів ЄКВ «Закса» здобув важливу перемогу у своєму домашньому чемпіонаті, в той час як «Лубе Чивітанова» зазнав ще однієї поразки в Італії у напруженому матчу, що тривав п'ять сетів.

У 22-му турі польської Плюс Ліги команда «Закса» приймала діючого лідера чемпіонату країни «Ресовію». Незважаючи на програш у третьому сеті, учасники плей-оф Ліги чемпіонів зіграли краще і здобули перемогу 3-1 (25-23, 25-22, 20-25, 25-19).

Польські зірки Бартош Беднож та Лукаш Качмарек стали найрезультативнішими гравцями «Закси» у матчі, набравши 19 та 16 очок відповідно. Клемен Чебуль був єдиним гравцем команди, що зазнала поразки, який набрав двозначну кількість очок.

Завдяки цій перемозі, яка для «Закси» стала 16-ою, команді вдалося скоротити відставання від лідера. «Ресовія», як і раніше, все ще є лідером, але через цю поразку їх позиція похитнулася.

Image removed.

Суперники «Закси» у плей-оф Ліги чемпіонів ЄКВ, «Варта Заверце», відвідали «Катовіце» у ці вихідні. Незважаючи на добрий виступ на майданчику догравальника Патріка Лаба, гості несподівано програли матч з рахунком 3:0 (25-23, 25-23, 25-19) і зазнали п'ятої поразки.

Ще одна несподівана поразка учасників Ліги чемпіонів ЄКВ сталася в Італії: лідер групи C «Лубе Чивітанова» зустрівся з «Вероною» в 17-му турі італійської Суперліги. Спочатку «веронці» вели 2:0, потім «Лубе Чивітанова» зрівняли рахунок до 2:2. Однак в результаті захоплюючого сету на тай-брейку «Верона» виграла матч з рахунком 3-2 (25-22, 25-22, 20-25, 20-25, 15-12).

Image removed.

Тож «Лубе Чивітанова» зазнала четвертої поспіль поразки в чемпіонаті і її відставання від лідерів збільшилося. Нуморі Кейта став найкращим бомбардиром матчу, набравши 29 очок, включаючи чотири блока. Марлон Янт Херрера набрав 21 очко, але цього не вистачило «Лубе Чивітанова» для перемоги.
Інші учасники Ліги чемпіонів ЄКВ, «Перуджа» і «Трентіно», здобули впевнені перемоги з рахунком 3:0 і провели вихідні без будь-яких сюрпризів.
 

Поділитися статтею

News