Жеребкування груп чоловічого чемпіонату світу-2025 відбудеться 14 вересня
04.09.2024
Філіппіни

32 команди, які візьмуть участь у чемпіонаті світу з волейболу серед чоловіків 2025 року, дізнаються своїх суперників для групового етапу наступного року на Філіппінах у суботу, 14 вересня. Жеребкування відбудеться у Манілі і розпочнеться о 15:30.

Команди — Алжир, Аргентина, Бельгія, Бразилія, Болгарія, Канада, Чилі, Китай, Колумбія, Куба, Чехія, Єгипет, Фінляндія, Франція, Німеччина, Іран, Італія, Японія, Корея, Лівія, Нідерланди, Філіппіни, Польща, Португалія, Катар, Румунія, Сербія, Словенія, Туніс, Туреччина, Україна та США — будуть розподілені на вісім груп по чотири команди, які гратимуть по одноколовій системі на першому етапі чемпіонату світу. Господарі, Філіппіни, будуть посіяні як лідери групи A, тоді як сім команд з найвищим рейтингом очолять решту груп. Наступні 24 команди, відповідно до світового рейтингу, будуть розподілені на позиції 2, 3 і 4 у кожній групі.

Змагання триватимуть 17 днів. За підсумками групового етапу до 1/8 фіналу пройдуть вісім переможців груп та вісім команд, які посядуть другі місця, а решта 16 команд будуть виключені з подальшої участі. Після 1/8 фіналу пройдуть чвертьфінали, півфінали та матчі за медалі.

Поділитися статтею

News