Стали відомі країни-учасниці чемпіонатів світу з волейболу 2025 року
03.09.2024
Чемпіонат світу 2022 року

У турнірах наступного року братимуть участь 32 національні збірні кожної статі: чоловіки змагатимуться на Філіппінах, а жінки - в Таїланді.

32 чоловічі та 32 жіночі національні збірні, які змагатимуться за медалі на чемпіонаті світу з волейболу 2025 року, вже оголошені, адже період кваліфікації до турнірів завершився.

Польща vs Італія

Уперше в історії у змаганнях братимуть участь 32 національні збірні кожної статі (раніше змагалися по 24 команди кожної статі), а також уперше турнір проводитиметься раз на два роки. У 2025 році на чемпіонатах світу будуть представлені 43 країни – шість з Африки, вісім з Азії, 19 з Європи, шість з регіону Північної, Центральної Америки та Карибського басейну та чотири з Південної Америки.

Бразилія vs Словенія

Чоловічий турнір має двох учасників, що кваліфікувалися автоматично, – це збірна приймаючої країни,Філіппін, і чинна чемпіонка, Італія. Згідно з новою системою кваліфікації, 15 місць були розподілені під час континентальних чемпіонатів 2023 року, зокрема Єгипет, Алжир і Лівія пройшли від Африки, Японія, Іран і Катар кваліфікувалися від Азії, Польща, Словенія та Франція отримали місця від Європи, США, Канада та Куба приєдналися від регіону NORCECA, а Аргентина, Бразилія та Колумбія представлятимуть Південну Америку.

Решта 15 місць були розподілені між найкращими збірними в світовому рейтингу станом на 30 серпня 2024 року, які ще не пройшли кваліфікацію– це Німеччина, Сербія, Нідерланди, Україна, Бельгія, Туреччина, Чехія, Болгарія, Португалія, Фінляндія, Туніс, Китай, Румунія, Чилі та Корея.

Чоловічий чемпіонат світу пройде на Філіппінах з 12 по 28 вересня 2025 року, а жеребкування відбудеться у Манілі 14 вересня 2024 року о 14:30 за київським часом. 

Бразилія vs Сербія

Система визначення 32 жіночих збірних, які змагатимуться в Таїланді наступного року, була ідентичною : країна-господарка та чинна чемпіонка Сербія отримали свої місця автоматично.

На континентальних чемпіонатах кваліфікувалися Кенія, Єгипет і Камерун (Африка), Китай, Японія та В’єтнам (Азія), Туреччина, Нідерланди та Італія (Європа), Домініканська Республіка, США та Канада (NORCECA) і Бразилія, Аргентина та Колумбія (Південна Америка).

Італія vs США

15 місць, розподілених через світовий рейтинг, дісталися Польщі, Німеччині, Бельгії, Чехії, Пуерто-Рико, Україні, Франції, Болгарії, Кубі, Швеції, Мексиці, Словенії, Словаччині, Іспанії та Греції.

Точні дати чемпіонату світу з волейболу серед жінок 2025 року та інформація про жеребкування будуть оголошені, коли вони стануть доступні.

Поділитися статтею

News