Мануель Златанов визнаний найціннішим гравцем чемпіонату світу серед юнаків до 17 років
01.09.2024
Мануель Златанов

Сім висхідних зірок увійшли до складу символічної команди мрії чемпіонату світу серед юнаків до 17 років.

Мануель Златанов, догравальник і капітан новоспечених чемпіонів світу, був визнаний найціннішим гравцем першого чемпіонату світу з волейболу серед юнаків до 17 років, який завершився в суботу в Софії. Це вже друга значна індивідуальна нагорода Златанова: раніше він був включений до команді мрії цьогорічного чемпіонату Європи з волейболу до 18 років, який також проходив у Болгарії і на якому Італія здобула срібло. Ці відзнаки засвідчують, що молодий гравець вже йде слідами свого легендарного діда Димитара Златанова, визнаного гравцем 20-го століття в Болгарії, та свого видатного батька Христо Златанова, який багато років був однією з головних зірок італійської Суперліги та національної збірної Італії.

Мануель Златанов

Мануель Златанов також очолив сімку висхідних зірок, які були включені до символічної команді мрії чемпіонату світу до 17 років під час церемонії нагородження в суботу ввечері в столиці Болгарії:

Команда мрії

Найкращий зв’язуючий: П’єтро Вальджовіо (Італія)
Найкращий діагональний: Федеріко Аргано (Італія)
Найкращі догравальники: Мануель Златанов (Італія) та Хуанг Пін-Єн (Китайський Тайбей)
Найкращі центральні блокуючі: Іван Павон (Аргентина) і Мартіно Бігоцці (Італія)
Найкращий ліберо: Валентин Япура (Аргентина)

Окрім того, що Мануель Златанов був капітаном і справжнім лідером своєї команди, він також став найкращим бомбардиром Італії на чемпіонаті. За сім матчів, які команда провела в Софії, догравальник зростом 2,03 м набрав загалом 129 очок, 13 з яких ейсами, 12 на блоці і 104 в атаці. Він також став найкращим подаючим турніру.

Збірна Італії  U17

«Я знову дуже пишаюся цією командою, тому що ми вистояли у фінальному матчі і не здалися, - сказав Златанов. - Я люблю цю команду, і ця золота медаль ідеально підходить для неї. Нагорода MVP - це просто бонус до цієї золотої медалі, якої я дуже жадав. Уся команда допомогла мені завоювати цю нагороду».

Поділитися статтею

News