Історичний перший титул чемпіонів світу серед юнаків до 17 років виборола Італія
31.08.2024
Італія - чемпіон світу до 17 років

Аргентина та Китайський Тайбей також потрапили на п'єдестал пошани в Софії.

Збірна Італії вперше в історії стала чемпіонкою світу з волейболу серед юнаків до 17 років. У фіналі чемпіонату, який відбувся в Софії в суботу, італійці завоювали історичний трофей, феноменально відігравшись після двох програних сетів у поєдинку проти Аргентини та відбивши кілька матчболів у четвертому сеті. Китайський Тайбей також піднявся на подіум, здобувши бронзу.

Італія vs Аргентина

У захоплюючому фіналі, який відповідав історичній події, Італія зуміла повернутися до гри, поступившись у двох сетах, і здобула перемогу над Аргентиною з рахунком 3-2 (23-25, 17-25, 25-22, 33-31, 15-9). Програвши перші два сети, європейська команда зуміла виграти третій, але в четвертому південноамериканці відновили контроль і здобули чотириочкову перевагу.

Італія vs Аргентина

Італійці не здалися і наздогнали суперників, які все ж таки досягли першого матчболу за рахунку 24-23. Італія відбила шість з них, втративши при цьому два власних сетболи, перш ніж нарешті виграти вирішальний сет із рахунком 33-31. Набравши обертів, Італія продовжила переможну ходу, очолювана діагональним Федеріко Аргано, який набрав 29 очок, та догравальником і капітаном Мануелем Златановим, який здобув 28, включаючи вирішальне очко на блоці, який завершив матч.

Збірна Італії

Догравальник Федеріко Дебоніс став найрезультативнішим гравцем Аргентини з 23 очками. Його партнер по команді Томас Омаріні додав ще 18, а діагональний і капітан Генрі Сіннер завершив матч з 13. Центральний блокуючий Іван Павон виконав цілих п’ять блоків, набравши загалом 11 очок.

Збірна Італії  U17

«У першому сеті ми почали занадто повільно, але починаючи з другого і третього, крок за кроком, очко за очком, ми досягли успіху, - сказав Федеріко Аргано. - Це була неймовірна мега-перемога! Після другого сету ми зі Златановим об'єднали зусилля і привели команду до успіху...»

Збірна Аргентини U17

«Я такий щасливий, - сказав капітан збірної Аргентини Генрі Сіннер. - Найкращою нагородою для нас був довгий процес, який перетворив нас, Аргентину, на кращу команду, ніж інші, і я пишаюся своїми друзями. Ми срібні призери!»

Лише через тиждень після того, як їхні співвітчизниці посіли четверте місце на чемпіонаті світу серед дівчат до 17 років у Перу, юнаки з Китайського Тайбею зробили ще один крок вперед і піднялися на історичний п'єдестал пошани з бронзовими медалями. У суботньому матчі за третє місце в Болгарії вони подолали опір Іспанії, здобувши важку перемогу з рахунком 3-2 (25-17, 16-25, 25-23, 21-25, 15-12). 

Китайський Тайбей vs Іспанія

Найкращий бомбардир турніру, зірковий нападник Китайського Тайбею Хуанг Пін-Єн зростом 1,82 м, здобув ще 30 очок для цієї перемоги, завершивши чемпіонат з вражаючим показником у 185 очок. У матчі проти Іспанії діагональний набрав 25 очок в атаці, три на блоці і два ейсами. Капітан Цай Тунг-Ченг додав ще 18 очок. Центральний блокуючий Пан Шанг-Ю завершив матч із 12 очками. У складі збірної Іспанії діагональний і капітан Сезар Іраче набрав 28 очок, виконавши п’ять з 18 блоків команди. Ще п’ять записав на свій рахунок центральний блокуючий Ізунна Окафор, який здобув загалом 12 очок. Догравальник Рафель Тугорес відзначився 16 очками.

Збірна Китайського Тайбею U17

Найкращий бомбардир турніру, зірковий нападник Китайського Тайбею Хуанг Пін-Єн зростом 1,82 м, здобув ще 30 очок для цієї перемоги, завершивши чемпіонат з вражаючим показником у 185 очок. У матчі проти Іспанії діагональний набрав 25 очок в атаці, три на блоці і два ейсами. Капітан Цай Тунг-Ченг додав ще 18 очок. Центральний блокуючий Пан Шанг-Ю завершив матч із 12 очками. У складі збірної Іспанії діагональний і капітан Сезар Іраче набрав 28 очок, виконавши п’ять з 18 блоків команди. Ще п’ять записав на свій рахунок центральний блокуючий Ізунна Окафор, який здобув загалом 12 очок. Догравальник Рафель Тугорес відзначився 16 очками.

«Я дуже щасливий, тому що всі мої товариші по команді виконали чудову роботу. Я вважаю, що вони найкращі, - сказав гравець збірної Китайського Тайбею Хсуе Шан-Чен. - Я хочу подякувати їм за те, що вони все ще мають енергію і борються за нашу країну після такого довгого часу. Я думаю, що наша найкраща заслуга в тому, що ми багато тренувалися, ми пройшли через багато проблем, які ми виправили, і врешті-решт ми знову перемогли. Це наші найкращі спогади...»

Запеклі класифікаційні баталії визначили остаточні місця команд у турнірній таблиці.

Іран vs Бельгія

Іран відігрався після двох програних сетів і здобув перемогу над Бельгією з рахунком 3-2 (21-25, 23-25, 25-17, 25-21, 15-9), посівши п’яте місце. Іранці компенсували велику кількість невимушених помилок, домінуючи над суперниками у всіх елементах гри і цілих п’ять гравців команди досягли двозначних показників у матчі. Найрезультативнішим був центральний блокуючий Армін Асяєй, який набрав 18 очок, а його партнер по команді Амірхоссейн Нагаві зробив вагомий внесок у блокуванні (чотири блоки) та подачах (три ейси), завершивши матч із 15 очками. Найкращим бомбардиром збірної Бельгії став догравальник і капітан Яннес Строббе з 14 очками.

Бразилія vs Єгипет

Єгипет забезпечив собі сьоме місце, здобувши перемогу над Бразилією з рахунком 3-1 (19-25, 25-19, 34-32, 25-23). Вирішальним у цьому поєдинку став епічний третій сет, що тривав 66 розіграшів, або 34 хвилини, який виграли єгиптяни. Найбільший внесок у перемогу африканської команди зробили діагональний і капітан Халед Ельфекі, який набрав 19 очок, та центральний блокуючий Ахмед Амер Або Габал, який зробив п’ять блоків і три ейси, додавши ще 18 очок на користь успіху Єгипту. Бразильські догравальники Лукас Рігі Карвальо та капітан Бруно Романо Косенді Маркес фінішували з 20 і 19 очками відповідно.

Болгарія vs Куба

Незважаючи на 23 очки діагонального та капітана збірної Куби Йосдані Медини, три з яких він набрав ейсами, Болгарія порадувала домашніх уболівальників перемогою з рахунком 3-0 (25-23, 25-22, 25-18) у матчі за дев’яте місце, очоливши нижню половину підсумкової таблиці турніру. Діагональний Даніель Танев став найрезультативнішим гравцем команди-переможниці з 13 очками. Зв’язуючий Петко Петков відзначився чотирма ейсами, а центральні блокуючі Еван Георгієв і Ніколай Міховські завершили матч із п’ятьма блоками кожен, зробивши значний внесок у загальнокомандний показник у 15 блоків.

Мексика vs Лівія

Лівія посіла 11-е місце у турнірі, здобувши перемогу над Мексикою з рахунком 3-1 (25-27, 25-23, 25-16, 25-17) після програного першого сету. Капітан лівійської команди Айуба Аль-Багдаді виконав рекордну кількість блоків - дев'ять, і став найкращим бомбардиром матчу з 27 очками. Догравальник Муезбілла Салех Балннур додав ще 25 очок на користь успіху команди.

Чилі vs Туніс

Туніс завершив турнір на мажорній ноті, здобувши перемогу над Чилі з рахунком 3-1 (25-18, 20-25, 25-19, 25-21) у матчі за 13-е місце. Їхній догравальник Омар Хфаєдх і чилійський діагональний Хоакін Вальяло розділили звання найкращих бомбардирів, набравши по 22 очки.

Збірна Пуерто-Ріко фінішувала на 15-му місці, не зігравши в суботу,  тоді як команда Узбекистану залишилася на останньому місці в таблиці через неявку.
 

Поділитися статтею

News