Туреччина здобула першу перемогу в кваліфікаційному турнірі до Євро-2026 серед чоловіків
29.08.2024
Збірна Туреччини

Жіноча збірна Німеччини додала до свого активу ще одну перемогу.

Вболівальники волейболу по всьому континенту насолоджувалися ще одним захоплюючим днем, сповненим матчами кваліфікації до чемпіонату Європи з волейболу як у чоловічих, так і в жіночих турнірах.

Туреччина vs Угорщина

На радість домашнім вболівальникам в Анкарі, турецькі гравці здобули свою першу перемогу у відбірковому турнірі до Євро 2026 року серед чоловіків.

Під керівництвом головного тренера Умута Чакіра, турки змогли перемогти Угорщину в трьох сетах (25:11, 25:10, 25:17), вперше тріумфувавши у групі A. Зігравши два матчі (одна поразка і одна перемога), турецька команда посідає друге місце в групі, поступаючись лише Данії, яка має дві перемоги. Угорці наразі йдуть третіми.

Туреччина vs Угорщина

У четвер збірна Туреччини, очолювана найкращими бомбардирами Бедірханом Бюльбюлем і Адісом Лаґумджією (15 і 14 очок відповідно), перевершила своїх суперників за всіма волейбольними показниками. Відмінна гра турків у блокуванні (10 проти трьох блоків) і на подачі (10 ейсів проти жодного) відіграла ключову роль у їхній перемозі. Турки також були більш успішні в атаці: 35 результативних атак проти 22 у суперників.

У жіночій версії турніру Німеччина виявилася сильнішою за Фінляндію і здобула перемогу з рахунком 3:0 у матчі, який тривав 73 хвилини.

Збірна Німеччини

З двома перемогами у двох матчах німецькі волейболістки очолюють турнірну таблицю в групі А, за ними йдуть команди Швейцарії (одна перемога і одна поразка) та Фінляндії, яка залишається без перемог.

У матчі проти фінських спортсменок команда Німеччини проявила кращу рішучість у вирішальні моменти, утримуючи лідерство протягом усіх трьох сетів, незважаючи на спроби суперниць переломити хід гри.

Перед 1700+ вболівальниками у PALMBERG Arena SCHWERIN гравці під керівництвом тренера Александра Вайбла показали кращі навички в атаці (42 результативних удари проти 24), на блоці (п’ять проти трьох блоків) і на подачі (10 ейсів проти трьох). Проте німкені допустили більше власних помилок,.

На очах у понад 1700 вболівальників в Шверіні підопічні головного тренера Александера Вайбла продемонстрували кращу майстерність в атаці (42 проти 24), на блоці (п'ять проти трьох блоків) та на подачі (10 проти трьох ейсів). Однак німкені допустили більше власних помилок, завершивши матч із 20 помилками (проти 16 у фінок).

Лена Кіндерман стала найрезультативнішою гравчинею з 13 очками (40% ефективності в атаці), а Анастасія Чекулаєва відзначилася 86% ефективністю в атаці, завершивши матч з вісьмома очками.
 

Поділитися статтею

News