Словенський діагональний Тончек Штерн повертається до турецької ліги
27.08.2024
Тончек Штерн

Тончек Штерн продовжить кар'єру в Туреччині в клубі «Зіраат»  з Анкари. 28-річний діагональний, ключовий гравець збірної Словенії з волейболу цього літа, підписав однорічний контракт.

Тончек Штерн

Останні два сезони Штерн виступав у складі грецького «Олімпіакоса», де також грав разом з партнером по збірній Аленом Паєнком. Разом з цим клубом вони виграли чемпіонат і кубок Греції у сезоні 2023/24, а роком раніше, разом з трофеєм національного чемпіонату, - Кубок виклику.

Після серйозної травми, отриманої минулого року, і пропущеного літа у збірній, Штерн повернувся у повній силі в сезоні 2023/24. Він відзначився як у клубі, так і в національній збірній, завдяки блискучім виступам в Лізі націй і на Олімпійських іграх в Парижі, де команда під керівництвом румунського тренера Ґеорґе Крецу посіла четверте та п'яте місця відповідно.

Тончек Штерн

Тепер зірковий словенський волейболіст з Греції повертається до більш престижної турецької ліги, щоб виступати в складі триразового чемпіона країни і півфіналіста Ліги чемпіонів минулого сезону –«Зіраата», який в минулому сезоні посів третє місце у внутрішньому чемпіонаті.

Тончек Штерн

Штерн вже виступав у Туреччині – у сезоні 2019/20 він грав за «Халкбанк».

За свою кар'єру Штерн представляв багато інших клубів за кордоном. Крім «Олімпіакоса» і «Халкбанка», він також грав за італійські клуби «Верона», «Латина», «Падова» і «П'яченца», катарський «Аль-Арабі» та польський «Бидгощ»,. Професійну кар'єру розпочав у клубі «Кальцит Камнік».
 

Поділитися статтею

News