Збірна Китаю здобула перший титул чемпіонки світу до 17 років
25.08.2024
Збірна Китаю U17

Збірна Китаю тріумфувала як перша в історії чемпіонка світу з волейболу серед дівчат до 17 років. У фіналі, який відбувся в суботу в Лімі, китаянки здобули історичний трофей, здолавши суперниць з Японії і, таким чином, завершили турнір без жодної поразки в семи матчах, програвши лише один сет по ходу змагань. Італія також піднялася на п’єдестал пошани, здобувши бронзу.

Збірна Китаю U17

Діагональна та капітан збірної Китаю Янг Шумін була у чудовій формі під час фінального матчу за золоту медаль, який відбувся в суботу перед майже 5700 вболівальниками у столиці Перу. Вона привела свою команду до впевненої перемоги над Японією з рахунком 3:0 (25-19, 25-22, 25-18) і, відповідно, до титулу перших в історії чемпіонок світу серед дівчат до 17 років. 

Японія vs Китай

Китаянки перевершували своїх суперниць в атаці, на подачі та особливо в блокуванні, зробивши дев'ять вдалих блоків проти лише одного у Японії. Сама Янг набрала найбільше очок у матчі — 24, три з яких ейсами та одне на блоці. Догравальниці Хуан Юексінь та Сун Хоньюн також досягли двозначних показників із 11 та 10 очками відповідно. Найрезультативнішою у складі Японії стала діагональна Хікарі Кудо з 21 очком.

«Це був важкий матч! — сказала Янг Шумін. – Ми переглядали попередні відео з Японії та довго їх аналізували. Я дуже схвильована, адже це перший чемпіонат світу!»

«Ми дуже раді! Ми дуже пишаємося нашими гравчинями. Ми вирішили йти гра за грою до досягнення головної мети. Ми завжди були впевнені, що можемо перемогти. Сподіваюся, ці гравчині зможуть вийти на більш високий рівень та потрапити до жіночої збірної», — сказав головний тренер дівочої збірної Китаю Йонг Чжао.

Японія vs Китай

«Я не можу сказати, наскільки важким був матч, але ми зробили все, що могли, і я рада, що ми дійшли до цього етапу. Ми здобули друге місце, але я щаслива, адже майже весь стадіон нас підтримував, і це був чудовий досвід. Я люблю волейбол, хочу продовжувати грати та об'єднуватися з усіма через волейбол», — сказала ліберо та капітан збірної Японії Кокоро Семба.

Неймовірна гра у блокуванні знову допомогла Італії, яка відігралася після програного сету у матчі за третє місце проти Китайського Тайбею та відсвяткувала перемогу з рахунком 3-1 (19-25, 25-17, 25-20, 25-22). В активі італійської команди було цілих 13 вдалих блоків у грі, тоді як у їхніх суперниць лише чотири. Вони також зробили більше ейсів, ніж волейболістки з Китайського Тайбею (5 проти 3), хоча азійська команда була трохи результативнішою в атаках (55 проти 51 у Італії). 

Італія vs Китайський Тайбей

Догравальниця та капітан збірної Італії Людовіка Тосіні стала найкращою бомбардиркою матчу, набравши 23 очки. Діагональна Ребекка Аймаретті відзначилась у блокуванні з чотирма вдалими блоками. Догравальниці Чен Ї та капітан Чен Пін-Ю стали лідерками команди Китайського Тайбею із 15 очками кожна.

«Ми готувалися з початку червня, і ми надзвичайно щасливі, що змогли піднятися на цей п’єдестал, — прокоментувала капітан Тосіні. - Підготовка була складною, але ми це зробили. Ці суперниці були складними, тому що вони надзвичайно швидкі і завжди посміхаються на майданчику. Вчора нам не вистачало задоволення від гри, але сьогодні ми насолоджувалися, ми добре провели час. Усі суперниці, які у нас були, були дуже сильними, але ми змогли їх перемогти, і ми знаємо, що заслуговуємо на це, тому ми дуже щасливі. З шести років я мріяла потрапити до дорослої збірної та зіграти на Олімпійських іграх».

Перу vs Бразилія

За допомогою 16 вдалих блоків у матчі за п'яте місце Бразилія перемогла господарку турніру – збірну Перу з рахунком 3-1 (25-13, 25-20, 24-26, 25-7). Діагональна Хелоіза Де Андраде Бенвіндо Сілва відзначилася найбільшою кількістю очок у матчі — 17.

Туреччина vs Мексика

Туреччина обіграла Мексику в боротьбі за сьоме місце. Догравальниці Дамла Беязітлі та капітан Джейда Куян розділили нагороди найкращих бомбардирок, набравши по 22 очки кожна на шляху до перемоги з рахунком 3-1 (25-17, 25-19, 22-25, 25-15). 

Пуерто-Ріко vs Аргентина

14-річна діагональна Деселіз Чемпіон допомогла Пуерто-Ріко перемогти в матчі за дев’яте місце проти Аргентини з рахунком 3-0 (26-24, 25-14, 25-21). Висхідна зірка набрала 25 очок, три з яких ейсами та два на блоці.

Хорватія vs Таїланд

Таїланд завершив турнір на 11-му місці, здобувши перемогу з рахунком 3-0 (25-21, 25-17, 25-17) над Хорватією. Їхня діагональна Трітіп Вібун була лідером команди, набравши 15 очок, тоді як хорватська догравальниця Франка Големац стала найкращою бомбардиркою матчу з 16 очками.

Канада vs Єгипет

Здобути 13-те місце виявилося нелегко, оскільки Канада та Єгипет боролися за нього у п’яти сетах, перш ніж північноамериканки змогли відсвяткувати перемогу з рахунком 3-2 (25-19, 27-25, 25-27, 20-25, 15-13) у найрезультативнішому матчі всього турніру. Центральна блокуюча Канади Дара Обейд і діагональна Ана Стоянович, а також догравальниця і капітан збірної Єгипту Нур Авад Елсафі набрали по 21 очку.

Домініканська Республіка vs Еквадор

Домініканська Республіка завершила турнір так само, як і розпочала його — з перемогою. Вона посіла 15-те місце у фінальному заліку, розгромивши Еквадор з рахунком 3-0 (25-17, 25-18, 25-20). Догравальниця Яміль Мойя набрала найбільше очок у матчі — 15.

Поділитися статтею

News