Капітан збірної Японії Юкі Ісікава підтвердив плани виступати на Олімпіаді в Лос-Анджелесі
21.08.2024
Юкі Ісікава

Зірковий догравальник пояснив, що розчарування після Олімпіади в Парижі 2024 року лише мотивувало його продовжити виступати за національну команду

Травматичне для збірної Японії вибування у чвертьфіналі Олімпійських ігор 2024 року в Парижі не зупинило капітана Юкі Ісікаву на шляху до його мрії – вивести свою країну на олімпійський подіум, і він підтвердив своє бажання спробувати знову через чотири роки, на Олімпіаді в Лос-Анджелесі.

Юкі Ісікава

28-річний Ісікава відреагував на неймовірну поразку Японії від Італії у чвертьфіналі в Парижі, коли його команда програла матч, вигравши перші два сети і маючи перевагу 24-21 у третьому.

Ісікава, який за місяць до Олімпіади привів Японію до срібла у волейбольній Лізі націй і допоміг команді піднятися на друге місце в світовому рейтингу напередодні Ігор, взяв на себе більшу частину провини за виліт, незважаючи на те, що набрав 32 очки. Після деяких роздумів він відчув, що бажання привести Японію на олімпійський подіум все ще живе в ньому.

«Я відчув, що борг перед Олімпійськими іграми можна повернути тільки на Олімпійських іграх, – сказав він. – Отже, моя мета – продовжувати прагнути до медалі і бути найкращим у світі на Олімпіаді в Лос-Анджелесі 2028 року».

Японський зірковий гравець також розповів, як дещо схожа ситуація, яку він бачив під час Ігор, але з іншим результатом, допомогла йому проаналізувати, що пішло не так у матчі проти італійців.

Юкі Ісікава

«Ми програли, бо не змогли набрати одне очко, і це нагадало мені, наскільки важливим є кожне, – пояснив капітан. - Після цього я був розчарований, але продовжував дивитися Олімпіаду і спостерігав за баскетбольним матчем між США та Сербією у півфіналі, де все також вирішували лише кілька очок. Я помітив, що Стівен Каррі, який набрав останні очки для американців, посміхався і насолоджувався тим моментом. Коли я згадую наш матч проти Італії, то розумію, що я не отримував від нього справжньої насолоди. Можливо, мені також слід було більше вірити в себе».

Оголошення Ісікави про продовження виступів у національній команді є гарною новиною для Японії, адже центральні блокуючі Кентаро Такахасі та Акіхіро Ямаучі підтвердили завершення міжнародної кар'єри після Парижа-2024. Зірковий діагональний Юдзі Нісіда вирішив взяти перерву в виступах за національну збірну, але не виключив можливості повернення, щоб представляти країну на Олімпіаді в Лос-Анджелесі.

Поділитися статтею

News