Капітан збірної США Майка Крістенсон планує зіграти на Олімпіаді в Лос-Анджелесі
22.08.2024
Майка Крістенсон

Капітан збірної США, який привів свою команду до бронзи на Олімпіаді в Парижі 2024 року, планує продовжувати грати за національну команду щонайменше ще чотири роки.

Майка Крістенсон

Бронзова призерка Олімпіади 2024 року у Парижі, збірна США, може пережити певну зміну поколінь протягом наступних кількох років, оскільки багато гравців, які допомогли команді здобути медалі у французькій столиці на початку цього місяця, наразі оцінюють своє міжнародне майбутнє. Але капітан Майка Крістенсон не входить до їхнього числа.

31-річний зв'язуючий, який втретє виступив на Олімпіаді та здобув свою другу бронзову медаль у Парижі, зізнався, що хоче залишитися у збірній США на час проведення Олімпіади в Лос-Анджелесі у 2028 році, коли країна прийматиме Ігри.

Майка Крістенсон

«Якщо мене покличуть до збірної, я там буду, – сказав він. - Якщо мене візьмуть, я б із задоволенням це зробив. Це в нашому місті, і кожен спортсмен мріє завершити свою олімпійську кар'єру у своїй рідній країні, перед своїми вболівальниками, родиною та друзями, тож я був би радий бути там. Ми вже кваліфікувалися як країна-господар, тому нам не потрібно буде так сильно напружуватися для відбору, але для здобуття медалі потрібно буде багато працювати. До цього ще далеко, але я на 100% планую бути там».

Майка Крістенсон

Проте, перш ніж повністю зосередитися на Лос-Анджелесі-2028, Крістенсон та його товариші по збірній наступного року спробують здобути для своєї країни перший світовий титул за майже чотири десятиліття, коли Філіппіни прийматимуть чемпіонат світу з волейболу серед чоловіків – США виграли своє перше і єдине золото у 1986 році.

В Азії зв'язуючий матиме можливість знову зустрітися з пристрасними філіппінськими вболівальниками, які справили на нього сильне враження цього року під час волейбольної Ліги націй.

Майка Крістенсон

«Цього року я вперше грав перед філіппінськими вболівальниками, і вони були неймовірними, – розповів зв'язуючий. - Але Японія завжди була одним із моїх улюблених місць, тому я б сказав, що або Японія, або Філіппіни мають найкращих вболівальників».
 

Поділитися статтею

News