Дівоча збірна Туреччини вийшла до фіналу чемпіонату Європи до 20 років
16.08.2024
Збірна Туреччини U20

У півфіналі чемпіонату Європи з волейболу серед дівочих збірних до 20 років Туреччина перемогла Польщу з рахунком 3-1 (25-14, 22-25, 25-17, 25-18).

До медального етапу чемпіонату турецька збірна дійшла без жодної поразки, тоді як польки виграли шість матчів групового раунду, програвши один поєдинок збірній Італії.

Туреччина vs Польща

Туркені розпочали півфінальний матч, кинувши всі сили на гру, що швидко дало їм перевагу в п'ять очок (5:0). Вони чудово почувалися біля сітки, особливо одна з лідерок команди, Берен Єшилірмак, продовжуючи утримувати перевагу (13:8). Після середини сету туркені ще більше покращили свою гру, повністю зламавши опір опоненток (18:9). Безпорадні в цій ситуації польки змушені були змиритися з розгромною поразкою у першому сеті (25:14).

Перепочивши під час перерви між сетами, польські волейболістки повернулись на майданчик більш рішучими (4:4) і цього разу грали з туркенями на рівних (8:8). У цьому сеті вони значно покращили напад, на сітці раз за разом відзначалися Анна Федорович, Юлія Хевельт і Розалія Мошинська (12:11). Дуже небезпечна подача Ділай Оздемір подарувала туркеням аж шість очок переваги (18:12), але польки не мали наміру здаватися без бою: Майя Малиновська додала ще кілька очок, а атака Юлії Хевельт зрівняла рахунок (21:21). Завершення сету склалося на користь польських волейболісток, які поставили в ньому крапку атакою Надії Сюди (25:22).

Туреччина vs Польща

У третьому сеті польки першими здобули двоочкову перевагу (3:1), яку, втім, швидко відібрали суперниці (7:4). Туркені, бажаючи якнайшвидше забути про поразку в попередньому сеті, посилили атаку (11:7), послідовно збільшуючи свою перевагу і не дозволяючи полькам наблизитися (17:10). Ліза Сафронова відзначилася у цій частині матчу (20:13) і саме вона здобула останнє очко в цьому сеті, яке принесло Туреччині перемогу (25:17) та дозволило вийти вперед у півфінальному матчі.

Туреччина vs Польща

Туркені, як одні з головних претенденток на золото, були надзвичайно мотивовані завершити матч у чотирьох сетах, тому з самого початку цього сету вони тиснули на суперниць (8:2). Відмінна гра в захисті та блокуванні дозволила їм впевнено керувати подіями на майданчику та ризикувати (12:4), на що польки  не змогли знайти відповіді (17:10). У порівнянні з туркенями, польки зробили багато власних помилок (24 проти 10), що також значною мірою вплинуло на кінцевий результат (21:14). Врешті-решт, турецька команда не випустила здобуту перевагу з рук і виграла як сет (25:18), так і весь матч.

У фіналі, який відбудеться в суботу, 17 серпня, о 18:30, турецька збірна зустрінеться з переможницею півфінального поєдинку між Італією та Бельгією, тоді як команда, яка зазнає поразки у другому півфіналі, того ж дня о 15:30 боротиметься з польками за бронзову медаль.
 

Поділитися статтею

News