Євро-2024 (U-20): Італія здолала Фінляндію і завершила груповий етап на першому місці
13.08.2024
Збірна Італії U20

Дівоча збірна Італії до 20 років, вже забезпечивши собі вихід у півфінал після вчорашньої перемоги над Польщею, завершила груповий етап на першому місці з повним комплектом очок, здолавши Фінляндію з рахунком 3-1 (25-16, 25-15, 27-29, 25-14) у Дубліні, де проходили змагання другої групи. Фінляндія фінішувала на п’ятому місці та покинула турнір.

Італійська команда сьогодні була на голову вище своїх опоненток, вигравши майже односторонній матч, за винятком третього сету, який був зіграний з великою концентрацією та рішучістю від початку і до кінця. 

Тепер дівоча збірна Італії під керівництвом тренера Гаетано Гальярді, яка завтра вирушить до болгарської Софії, де відбудеться фінальна стадія чемпіонату Європи до 20 років, може з надією дивитися на «фінал чотирьох». У півфіналі, який відбудеться у п’ятницю, 16 серпня о 18:30, Італія зіграє проти Бельгії, яка посіла друге місце в першій групі, що грала в Болгарії.

Фінляндія vs Італія

Перший сет розпочався з того, що Італія одразу ж взяла ситуацію під свій контроль, керуючи грою за допомогою хороших подач (8-3). Надалі Еспозіто та її товаришки по команді продовжували контролювати гру, і їхня перевага ставала більш значною (16-9). У завершальній стадії серія відмінних атак італійок встановила рахунок 25-16 завдяки переможному удару Лінди Манфредіні. У першому сеті відзначилася також Адіґве, яка набрала 8 очок.

Фінляндія vs Італія

Другий сет пройшов за схожим сценарієм, і Італія постійно тримала лідерство (7-2, 16-4). Команда Гальярді продовжувала активно атакувати. Наприкінці сету Італія продовжувала утримувати значну перевагу та завершила його на свою користь з рахунком 25-15, продемонструвавши  47% ефективності в атаці та 42% - у прийомі. 

Фінляндія vs Італія

Третій сет, навпаки, був набагато більш збалансованим (9-9), з менш яскравою грою італійок у порівнянні з першими двома партіями. Вони не змогли відірватися від фінських суперниць, які, своєю чергою, підвищили темп гри та покращили ефективність атак. Однак у середині сету Італія зуміла зібратися та зробити невеликий ривок, вийшовши вперед з рахунком 20-18. У дуже напруженому фінальному етапі крапку поставила Фінляндія, яка на четвертому сет-пойнті завершила третій сет з рахунком 29-27, продовживши матч до четвертого.

У четвертому та останньому сеті італійки відразу добре стартували та активно тиснули (5-0), а Фінляндія почала відставати. У наступних фазах Італія вже не зупинялася (21-10) і завершила матч з рахунком 25-14 завдяки результативній атаці Ніколь Пьомбоні, здобувши сьому перемогу у семи зіграних матчах чемпіонату Європи до 20 років.

Фінляндія vs Італія

Найкращою бомбардиркою матчу стала Меріт Чінен'є Адіґве з 17 очками. Ніколь Пьомбоні та Лінда Манфредіні додали до перемоги Італії ще по 13 очок кожна.

У складі збірної Фінляндії найбільш результативною була Кертту Кілпінен, яка набрала 17 очок. Венла Хуоман фінішувала з 12.
 

Поділитися статтею

News