Євро-2024 (U-20): Польща вийшла до півфіналу, здолавши Ірландію
13.08.2024
Збірна Польщі U20

В останньому матчі в другій групі господарка цього етапу чемпіонату Європи — Ірландія —поступилася збірній Польщі з рахунком 0:3 (12:25, 12:25, 8:25). Матч був повністю одностороннім і від початку до кінця проходив під диктовку польської команди.

Польські волейболістки забезпечили собі місце у півфіналі, куди вони вийшли з другого місця в групі. Італійки приєднаються до четвірки найсильніших в якості лідерів групи. З першої групи у півфінал потрапили Туреччина та Бельгія. Суперником польок у п’ятничному півфіналі будуть туркені.

Ірландія vs Польща

У матчі проти Ірландії підопічні Мілоша Майки були безперечними фаворитками — господарки турніру досі не виграли жодного сету. Польська команда, натомість, мала на своєму рахунку п'ять перемог і лише одну поразку.

Про перший сет важко щось сказати, оскільки диспропорція між командами була надзвичайною. Гравчині з Ірландії самостійно здобули лише п’ять очок, а їхня ефективність в атаці становила трохи більше 10 відсотків. У підсумку польські волейболістки впевнено виграли 25:12.

Ірландія vs Польща

Другий сет мав схожий перебіг — підопічні Мілоша Майки з початку до кінця домінували на майданчику, цього разу вражаючи суперниць подачею, набравши в цьому елементі п'ять очок. Ірландки як і раніше мали великі проблеми в атаці, а єдиними, хто приносив очки в нападі, були Холлі Кессіді (1 очко) та Габріела Смолен (2 очки). Тим часом у польській команді Надія Сюда мала повний комфорт у розподілі м’ячів по всіх зонах і гарантію високої ефективності своїх партнерок по команді (55%).

Третій сет пройшов за повного домінування польської збірної. Команда Ірландії у цій частині матчу заробила власною грою лише одне очко, завдяки вдалій атаці Лаури Коннолі. Решта очок на рахунку господарок стали результатом помилок польських волейболісток, які ризикували на подачі. Ризик окупився сповна, оскільки завдяки подачам польські гравчині в цьому сеті здобули аж 11 очок і виграли з рахунком 25:8. У підсумку підопічним Мілоша Майки знадобилося менше години, щоб відсвяткувати перемогу в цьому матчі.

Ірландія vs Польща

Найбільше очок у матчі набрала Наташа Орнох (16), яка виконала шість результативних подач і атакувала з ефективністю близько 70 відсотків. Ще 5 ейсів польської команди – на рахунку Александри Адамчик, яка фінішувала з 11 очками.

У складі ірландської команди найбільш результативними були Габріела Смолен (5 очок) та Холлі Кессіді (3 очки). 

Найближчими днями на польську команду чекає поїздка до Болгарії, де буде зіграний фінальний етап, а також короткий відпочинок і, звісно, тренування. Наступний матч збірна Польщі проведе у п'ятницю, 16 серпня. У півфіналі вона зустрінеться з Туреччиною.

Поділитися статтею

News