Євро-2024 (U-20): Болгарія здобула перемогу над Нідерландами у Софії
11.08.2024
Збірна Болгарії U20

Дівоча збірна Болгарії до 20 років провела надзвичайно сильний матч проти Нідерландів на п'ятий день чемпіонату Європи з волейболу. На радість домашніх вболівальників у столичному залі «Христо Ботев», болгарки впевнено перемогли команду Нідерландів з рахунком 3:0 (25-22, 25-18, 25-21). Господаркам вдалося значно покращити прийом та подачу, завдяки чому вони все ще мають шанси на вихід у півфінал. Матч тривав 1 годину 16 хвилин і став найкоротшим з усіх, зіграних Болгарією від початку турніру.

Нідерланди vs Болгарія

Вперше з початку чемпіонату болгарська команда розпочала стартовий сет більш впевненою та зосередженою. Це призвело до невеликого відриву – 4:2. Нідерланди змогли зрівняти рахунок (5:5), але в наступні хвилини здебільшого грали на позиції доганяючих. Болгарки вийшли вперед на 3 очки (13:10), але суперниці знову їх наздогнали (15:15). Команди по черзі здобували очки, втім господаркам вдавалося утримувати перевагу, яка знову досягла 3 очок (22:19). У кінцівці голландки помилилися на подачі, і болгарки, які програвали перший сет у попередніх чотирьох матчах, отримали сетбол, який реалізували з першої ж спроби – 25:22. 

Нідерланди vs Болгарія

Болгарські волейболістки продовжили демонструвати гарну гру і у другій партії, яка розпочалася з рахунку 3:0 на їхню користь. Команда Нідерландів все ще мала проблеми з подачею, і коли Луна Стрікверда не змогла перекинути м’яч через сітку, господарки знову мали перевагу в 3 очки (10:7), яку в подальшому збільшили до 5 (20:15), а після чергової помилки суперниць - до 7 (24:17). Успішний блок Мікаели Стоянової, яка щойно вийшла на майданчик, приніс болгаркам сетбол, який вони реалізували з другої спроби, здобувши перемогу у сеті та вийшовши вперед у матчі.

Нідерланди vs Болгарія

Третій сет виявився найбільш напруженим. Болгарки вийшли вперед з рахунком 2:1, але Нідерланди зрівняли рахунок блоком. Невдовзі господарки знову вийшли в лідери, але втратили перевагу у 3 очки, і рахунок знову став рівним (9:9). Після чергової серії болгарок (13:10), їхні суперниці здобули три очки поспіль і знову зрівняли рахунок, а надалі навіть вийшли вперед. Проте втримати перевагу голландкам не вдалося: ейс Коєвої та подвійний блок повернув господаркам перевагу (17:15). Невдовзі Рус Веселс з команди Нідерландів отримала травму і цей неприємний момент, ймовірно, вплинув і на психологічний стан її партнерок по збірній – наступні два очки були за болгарками, і вони дійшли до матчболу, який Коєва реалізувала, піднявши на ноги глядачів в залі. 

Нідерланди vs Болгарія

Іва Дудова знову стала найрезультативнішою у складі Болгарії з 17 очками, а 13 додала Вікторія Коєва. Болгарки заробили 11 очок на блоці та 4 на подачі. Серед гравчинь голландської команди найбільше очок здобула Віс Смітс (7).

Неділя – день відпочинку на чемпіонаті, а в понеділок болгарки зустрінуться з Хорватією. Матч розпочнеться о 17:30. Збірна Нідерландів гратиме проти Бельгії того ж дня о 15:00.

Поділитися статтею

News