Фінляндія впевнено перемогла Ірландію на чемпіонаті Європи з волейболу (U-20)
09.08.2024
Збірна Фінляндії U20

Фінляндія продовжила свій переможний шлях на чемпіонаті Європи з волейболу серед дівчат до 20 років у Дубліні (Ірландія), після дня відпочинку. Дебютантка чемпіонату, команда-господарка, не змогла скласти гідного супротиву фінським волейболісткам, які виграли з рахунком 3-0 (25-9, 25-14, 25-7).

Після чотирьох ігрових днів Фінляндія має перемоги над Португалією (3:0) та Ірландією (3:0), а також поразки від Польщі (3:1) та Чехії (3:1). Водночас Ірландія програла всі свої зустрічі – з Португалією, Україною, Чехією та Фінляндією – з рахунком 3:0.

Фінляндія vs Ірландія

Фінська команда змогла надати більше ігрового часу тим гравцям, які менше грали на турнірі. Ірландія в цілому набрала лише 9 очок в атаці, а в першому сеті не змогла набрати жодного.

Фінки також перевершили суперниць у подачі (17 ейсів проти 1), блокуванні (7 проти 3), і лише на помилках опоненток ірландки заробили більше очок (11 проти 17). Відсоток успішних атак Фінляндії становив 56%, а Ірландії – 15%.

Найкращими бомбардирками фінської команди стали Еві Лехмус 14, Ійна-Ріта Кайкконен 12, Неа Суботіч 11. У складі Ірландії жодній з гравчинь не вдалося подолати планку в 10 очок: найкращий результат показала Габріела Смолен, яка завершила гру з 5 очками.

Фінляндія vs Ірландія

«Ми добре розподілили ігровий час у цьому матчі. Такі ігри завжди по-своєму складні, але ми чудово впоралися. Велика подяка вболівальникам за те, що підтримували нас у цій та попередніх іграх. Завтра ми з усіх сил будемо готуватися до матчу з Сербією», - прокоментував гру головний тренер збірної Фінляндії Юунас Хухтакангас:

У суботу о 14:30 за київським часом Фінляндія зустрінеться із Сербією, яка за підсумками перших днів турніру має схожу позицію в групі. Ірландія гратиме з Італією о 17:00.
 

Поділитися статтею

News