Євро-2024 (U-20): фінська збірна відсвяткувала першу перемогу в Дубліні
07.08.2024
Збірна Фінляндії U20

Збірна Фінляндії здобула свою першу перемогу на чемпіонаті Європи з волейболу серед дівчат до 20 років  в Дубліні (Ірландія). У середу вона впевнено обіграла Португалію з рахунком 3-0 (26-24, 25-16, 25-19). 

Перший сет був напруженим, втім фінки змогли виграти його з рахунком 26-24. Наступні два були майже повністю під їхнім контролем. Фінські волейболістки добре грали у всіх аспектах і боролися на повну, що в підсумку відобразилося на результаті.

Португалія vs Фінляндія

Португалія продемонструвала дуже схожий рівень ефективності в атаці (39% проти 42%), кількість набраних очок на подачі (4 проти 6) і ефективність прийому (45% проти 42%). Помилки команд також розділилися порівну – по 14. І саме блокування вирішило результат на користь північної команди: 3 проти 11.

Португалія vs Фінляндія

Фінська гравчиня Ііда Пьоллянєн стала найкращою бомбардиркою матчу, набравши 18 очок. Кертту Кілпінен фінішувала з 14 очками і Венла Хуоман - з 10.

Ана Руй Монтейру (11 очок) і Леонор Коельо (10 очок) були найрезультативнішими гравчинями Португалії.

Португалія vs Фінляндія

«Чудова перемога над талановитою і якісною командою Португалії, особливо гарну в захисті. Ми змогли витримати довгі розіграші, подавали і атакували розумно, а також підвищили рівень прийому в порівнянні з попередніми іграми. Тепер ми можемо трохи відпочити і потім з новими силами піти в наступні ігри. Все ще попереду», - зазначив головний тренер фінської збірної Йоонас Хухтакангас.

У четвер команди матимуть день відпочинку. У п’ятницю Фінляндія зустрінеться з господарками турніру, командою Ірландії, о 17:00. Португалія о 19:30 гратиме проти Сербії.
 

Поділитися статтею

News