Болгарія зазнала поразки від Іспанії у п'яти сетах на чемпіонаті Європи (U-20)
08.08.2024
Збірна Іспанії U20

Дівоча збірна Болгарії до 20 років зазнала драматичної поразки в матчі проти Іспанії з рахунком 2:3 (15:25, 25:16, 25:16, 21:25, 4:15) на чемпіонаті Європи в залі «Христо Ботев». Це вже друга поразка Болгарії, яка напередодні поступилася Бельгії з рахунком 0:3.

У першому сеті в грі болгарської команди відчувалася напруженість після поразки від Бельгії. Вже на початку іспанки повели в рахунку 5:2. Хоча Болгарія змогла наздогнати суперниць (6:6), проблеми з прийомом господарок були помітні. Іспанки реалізували серію з восьми поспіль очок на свою користь, і навіть тайм-аут, який взяв тренер Борислав Крачанов після четвертого очка, не допоміг: Болгарія програла перший сет з рахунком 15:25.

Іспанія vs Болгарія

У другому сеті ситуація кардинально змінилася. Цього разу болгарські волейболістки повели 5:2, а Іспанія зрівняла рахунок 6:6. Почалася боротьба за очки, яка тривала до 11:11. Потім настала черга болгарок на серію з трьох очок, а за рахунку 14:13 вони заробили ще чотири поспіль, зламавши впевненість іспанок. Врешті-решт сет завершився на користь Болгарії з рахунком 25:16.

Іспанія vs Болгарія

Відступати було нікуди, і болгарки це найкращим чином продемонстрували у третьому сеті, де вони також контролювали події. Лише тричі господарки дозволили Іспанії вийти вперед на одне очко, і це було на самому початку. Після рахунку 6:6 на майданчику повністю домінувала Болгарія. Її гравчині заробили сім очок, між якими дозволили іспанкам взяти лише одне. Рахунок зріс до 12:7. Іспанія все ж повернулася у гру і скоротила відставання до 15:16, але це був єдиний її успіх у сеті. Сім поспіль очок для Болгарії закріпили її перевагу. Господарки знову виграли з рахунком 25:16.

Іспанія vs Болгарія

Четверта частина була найнапруженішою з усіх у матчі. Жодна з команд не могла отримати серйозну перевагу. Коли Іспанія повела з рахунком 12:10, болгарки відповіли серією з чотирьох очок. Рахунок знову зрівнявся за 14:14. На майданчику знову відбувся обмін вдалими атаками. За рахунку 18:16 іспанки взяли тайм-аут, після якого реалізували ейс. Болгарки до кінця сету вже не змогли наздогнати суперниць, які завершили його з рахунком 25:21 на свою користь і перевели матч на тай-брейк.

Іспанія vs Болгарія

П'ятий сет почався більш ніж невдало для збірної Болгарії — з чотирьох очок на користь суперниць. Невдовзі господарки відстали вже на 6 пунктів (2:8), тоді як іспанки взагалі не робили помилок. Борислав Крачанов спробував змінити ситуацію останнім тайм-аутом, але на табло було вже було 3:10. У підсумку тай-брейк завершився з рахунком 15:4 на користь Іспанії.

У п'ятницю, знову о 17:30, Болгарія зіграє свій четвертий матч, цього разу проти Словенії. Іспанія відкриє змагальний день у Софії о 12:30 матчем проти Бельгії.
 

Поділитися статтею

News