Хорватки здолали команду Нідерландів на чемпіонаті Європи до 20 років
08.08.2024
Збірна Хорватії U20

Здолавши суперниць з Нідерландів, дівоча збірна Хорватії до 20 років після першої частини змагань у першій групі має три перемоги у трьох матчах.

Матч тривав одну годину і 39 хвилин і завершився з рахунком 3:1 (25:19, 25:20, 18:25, 25:18) на користь хорваток. Тепер збірна посідає друге місце в групі з 8 очками, одразу за фавориткою Туреччиною, яка ще не програла жодного сету.

Як показала статистика, хорватська команда була кращою майже в усіх елементах: у блокуванні (9 проти 7), подачі (6 ейсів проти 5), в атаці (45 проти 41), водночас прийом у обох команди був майже рівним (45 та 46%). Нідерландки допустили набагато більше помилок (31 проти 25). Однак, окрім статистики, існує ще й «художнє враження», де хорватські дівчата теж домінували над суперницями.

Хорватія vs Нідерланди

На старті хорватки відірвалися з рахунком 11:6, потім вели вже 20:14, а зрештою впевнено здобули перемогу 25:19. Другий сет був майже такий самий, 14:12, 21:18 і в підсумку 25:20.

А потім настав третій сет, який подарував голландкам єдиний шанс, і вони ним скористалися, реалізувавши серію 4:0 і вигравши сет з рахунком 25:18. Втім хорватки відповіли їм таким самим рахунком у четвертому сеті, знову домінуючи. Після серії 5-0 вони вийшли вперед з рахунком 16:11, потім збільшили відрив до 22:16, а в підсумку двома чудовими блоками завершили сет і матч з рахунком 25:18 і перемогою 3-1, додавши до свого активу важливі три очки.

Мара Штігліч з 15 очками (2 блоки) була найефективнішою у команді Хорватії, лише на одне менше заробили Тонка Бошняк (1 блок, 1 ейс) і Аврора Папач (3 блоки,1 ейс), а Ана Бурілович фінішувала з 11 (2 блоки,1 ейс).

На боці Нідерландів найкращий результат продемонстрували Віс Смітс (11 очок, 1 блок, 1 ейс) та Емма Вайнберген (10 очок, 2 ейси).

Хорватія vs Нідерланди

«Вітаю дівчат, вони від першої до останньої увійшли в гру з такою енергією, що з самого початку було видно, що це буде наш день. Перші два сети були ідеальними, ми дотримувалися домовленостей і тактичного плану, добре подавали, дії у захисті-блокуванні були відмінними. У першому сеті ми мали лише невеликі проблеми з передачами та контратаками, але це вирішилося в другому. Ми впевнено відіграли ці два сети, а потім сталася класична волейбольна історія – невеликий спад і програш у третьому сеті. У нас були проблеми з прийомом, а потім і з організацією атаки, і голландки взяли третій сет. Після цього ми заспокоїли команду перед четвертим сетом, знову налаштували прийом, і все пішло, як треба. Це була чудова гра з обох сторін, справжня конкуренція, боротьба за кожен м'яч. Ми виснажені, завтра буде день відпочинку, одне тренування для відновлення, а потім у п’ятницю ми граємо зі Швецією в той самий час. Йдемо крок за кроком, як я і обіцяв», - зазначив головний тренер хорватської дівочої збірної до 20 років Івіца Радочай.

Хорватки зіграють наступний матч 9 серпня о 20:00, їхніми суперницями будуть шведки. Голландки гратимуть п'ятьма годинами раніше того ж дня проти лідерки групи – Туреччини.

Поділитися статтею

News