Словенки «всуху» здолали угорок у першому товариському матчі
03.08.2024
Збірна Словенії

У рамках підготовки до серпневих відбіркових матчів чемпіонату Європи 2026 року жіноча збірна Словенії розпочала товариські зустрічі. У п'ятницю у Любляні у першій із шести запланованих ігор словенки приймали угорок і здобули переконливу перемогу з рахунком 3:0 (16, 13, 23).

Після двотижневої підготовки в Краньській Горі словенські волейболістки переїхали до Любляни, де з понеділка продовжать тренування, і вже провели перший із запланованих шести підготовчих матчів. Їхніми суперницями були угорки на чолі з екснаставником словенок Алессандро Кьяппіні.

Словенія vs Угорщина

Підопічні Алессандро Орефіче, на яких наприкінці серпня очікують кваліфікаційні матчі до чемпіонату Європи 2026 проти Ізраїлю та Естонії, розпочали гру рішуче, швидко здобувши перевагу 8:5 і продовжуючи її збільшувати (16:11). В кінцівку сету вони увійшли з перевагою у сім очок (20:13) і завдяки хорошій грі в атаках та контратаках забезпечили собі переконливу перемогу з рахунком 25:16.

Словенія vs Угорщина

У такому ж ритмі вони продовжували і в другому сеті, дуже добре приймаючи м'яч та здобуваючи лідерство завдяки потужним атакам і контратакам. Вони повели в рахунку 8:5 і до середини сету значно збільшили різницю (16:9), завдяки майстерним блокам Мілошич. Незважаючи на дві перерви на вимогу Кьяппіні, який намагався зупинити натиск словенок, останні продовжували грати на високому рівні. Проривні догравальниці Лорбер Фійок, Шіфтар та діагональна Заткович за підтримки своїх партнерок по команді завершили сет з рахунком 25:13.

Словенія vs Угорщина

У третьому сеті Орефіче використовував заміни, але його підопічні, як і в першому та другому сетах, постійно вели в рахунку. У середині сету вони вели 16:13. У другій частині сету різниця дещо скоротилася, але в більш напруженій кінцівці словенки раділи перемозі з рахунком 25:23 і загальним рахунком 3:0.

У додатковому четвертому сеті, який команди зіграли за домовленістю тренерів, словенки святкували перемогу з рахунком 25:17. Орефіче надав усім своїм гравчиням можливість зіграти та проявити себе.

Другий матч словенки та угорки зіграють у суботу о 17:00.
 

Поділитися статтею

News