Париж-2024: США, Японія, Німеччина та Аргентина змагатимуться в групі С
26.07.2024
Збірна Японії

Принаймні одна з чотирьох команд вибуде з Олімпіади на груповому етапі.

Найважливіший момент сезону для 12 чоловічих збірних, які пройшли відбір на Ігри 2024 року в Парижі, вже не за горами - олімпійський турнір розпочнеться в суботу на арені «Південний Париж».

На першому етапі турніру 12 команд-учасниць змагатимуться в групах, і за його підсумками буде визначено вісім збірних, які продовжать боротьбу. Перед початком змагань було сформовано три групи, і після завершення цього етапу до чвертьфіналу вийдуть всі троє переможців, команди, які посіли другі місця в групах, а також дві найкращі команди, що посіли треті місця.

Ситуація в групі С є абсолютно непередбачуваною, оскільки протягом кількох останніх років у кожної з чотирьох команд були моменти успіху: Аргентина завоювала бронзу в Токіо-2020, США і Німеччина відзначилися на відбірковому турнірі до Олімпійських ігор з волейболу в 2023 році, а Японія зіграла в матчі за золоту медаль волейбольної Ліги націй в 2024 році.

Японія

Японія, яка наразі посідає друге місце у світовому рейтингу, зможе перевірити свою відмінну форму на Олімпійських іграх, де вона спробує повернутися на п'єдестал пошани вперше з часів Мюнхена 1972 року. Останні результати японців свідчать про те, що вони готові до цього завдання, оскільки виграли медалі у двох сезонах Ліги націй (бронзу у 2023 році та срібло у 2024 році), взяли золото на чемпіонаті Азії у 2023 році та фінішували 12-ми на чемпіонаті світу у 2022 році.

Капітан Юкі Ісікава на даний момент є одним з найкращих гравців у світі та опорою команди, яку тренує Філіп Блейн, разом з іншими догравальниками Раном Такахаші та діагональним Юдзі Нісідою. Зв’язуючий Масахіро Секіта, центральний блокуючий Тайсі Онодера та ліберо Томохіро Ямамото також зарекомендували себе серед еліти цього виду спорту.

США

Збірна США

Шоста команда у світовому рейтингу, збірна США, вирушає до Парижу з твердим наміром відновитися після невтішного фінішу на десятому місці в Токіо три роки тому. За останні кілька років американці мали хороші моменти на великих міжнародних змаганнях, взявши два поспіль срібла у Лізі націй в 2022 і 2023 роках і фінішувавши шостими на чемпіонаті світу в 2022 році, але їхній єдиний титул за цей період був здобутий на чемпіонаті Північної, Центральної Америки та Карибського басейну в 2023 році.

Головний тренер Джон Спероу очолить одну з найдосвідченіших команд Ігор, до складу якої увійшли дев'ять олімпійців, в тому числі семеро гравців, які допомогли збірній завоювати бронзу на Олімпіаді в Ріо-2016 – зв’язуючий Майка Крістенсон, діагональний Метт Андерсон, догравальники Томас Яшке і Аарон Расселл, центральні блокуючі Девід Сміт і Макс Голт, а також ліберо Ерік Шоджі.

Німеччина

Пропустивши дві останні Олімпіади, Німеччина прибуває до Парижа на 11-му місці у світовому рейтингу. Вражаючий виступ на Олімпійському відбірковому турнірі з волейболу став головним досягненням команди за останні кілька років - німці також посіли 15-те місце на чемпіонаті світу 2022 року та дев'яте місце на чемпіонаті Європи 2023 року.

Ґеорґ Ґрозер

39-річний Ґеорґ Ґрозер, один з двох гравців з олімпійським досвідом у складі збірної Німеччини, разом із зв’язуючим Лукасом Кампа, є центральною фігурою в команді, яку тренує Міхал Вінярський. Центральні блокуючі Антон Бреме і Тобіас Крік, а також догравальник Моріц Райхерт є іншими важливими гравцями команди.

Аргентина

Аргентинці їдуть до Парижа, все ще підбадьорені бронзовою медаллю, яку вони виграли в Токіо три роки тому, що стало їхнім найкращим результатом на Іграх. Посівши восьме місце у світовому рейтингу, вони фінішували в першій десятці на чемпіонаті світу 2022 року (восьме місце) і в трьох останніх турнірах Ліги націй (дев'яте місце в 2022 році, п'яте в 2023 році і восьме в 2024 році), але, можливо, найважливішим результатом аргентинців за останні кілька років стала перемога над Бразилією на чемпіонаті Південної Америки 2023 року, яка поклала край домінуванню їхніх суперників на континенті після 56 років.

Збірна Аргентини

Головний тренер Марсело Мендес вирішив запросити до Парижа сімох медалістів Токіо: зв’язуючих Лучано де Чекко, який буде прапороносцем країни на церемонії відкриття, і Матіаса Санчеса, діагонального Бруно Ліму, догравальника Факундо Конте, центральних блокуючих Агустіна Лосера і Мартіна Рамоса, а також ліберо Сантьяго Данані – догравальник Есекьєль Паласіос був обраний в якості резервного гравця команди.

Розклад матчів групи С серед чоловіків (за київським часом)

27 липня
10:00
- Японія проти Німеччини
22:00 - США проти Аргентини

30 липня
14:00
- США проти Німеччини

31 липня
14:00
– Японія проти Аргентини

2 серпня 
10:00
– Аргентина проти Німеччини
22:00 – Японія проти США.

Поділитися статтею

News