Париж-2024: останні чемпіонки Ліги націй – Італія та Туреччина – змагатимуться у групі C
26.07.2024
Італія vs Туреччина

Збірні Домініканської Республіки та Нідерландів - інші учасниці групи С на Олімпійських іграх.

Волейбольний турнір Олімпіади-2024 в Парижі стартує в суботу, коли на майданчик арени «Південний Париж» вийдуть чоловіки, втім, жінки розпочнуть змагання лише в неділю, коли відбудуться перші матчі.

На першому етапі турніру 12 команд-учасниць змагатимуться в групах, і за його підсумками буде визначено вісім збірних, які продовжать боротьбу. Перед початком змагань було сформовано три групи, і після завершення цього етапу до чвертьфіналу вийдуть всі троє переможців, команди, які посіли другі місця в групах, а також дві найкращі команди, що посіли треті місця.

До групи С потрапили дві найкращі команди турніру - Італія та Туреччина, які виграли три останні розіграші волейбольної Ліги націй. Двом іншим командам групи, Домініканській Республіці та Нідерландам, потрібно буде показати свою найкращу гру, щоб пройти до наступного етапу.

Італія

Збірна Італії

Збірна Італії, яка посідає перше місце у світовому рейтингу, в Парижі матиме, мабуть, найкращу можливість виграти свою першу медаль на Олімпійських іграх. Після Ігор у Токіо італійки увійшли до числа найкращих команд світу, вигравши два титули Ліги націй (2022 і 2024), здобувши золото на чемпіонаті Європи 2021 року та бронзу на чемпіонаті світу 2022 року.

Найнятий наприкінці 2023 року головний тренер Хуліо Веласко має, ймовірно, найсильніший дует діагональних на Іграх в Парижі – Паолу Егону та Катерину Антропову. Зв’язуюча Алессія Орро, ліберо Моніка де Дженнаро, центральна блокуюча Анна Данезі та догравальниця Міріам Сілла – інші зірки італійського складу.

Туреччина 

Збірна Туреччини

Після кількох місяців на вершині світового рейтингу збірна Туреччини опустилася на третє місце, але все ще залишається в числі претенденток на золото в Парижі. Туркені провели вражаючий сезон 2023 року, завоювавши золото як у Лізі націй, так і на чемпіонаті Європи. Вони також дійшли до чвертьфіналу на чемпіонаті світу 2022 року, фінішувавши восьмими.

Надзвичайно успішний для Туреччини сезон 2023 року збігся з приходом зіркової діагональної Мелісси Варгас та головного тренера Даніеле Сантареллі. Збірна має сильних гравчинь на кожній позиції: зв’язуючих Еліф Шахін і Джансу Озбай, догравальниць Ебрар Каракурт і Ханде Баладін, центральних блокуючих Еду Ердем і Зехру Гюнеш, а також ліберо Гізем Ерге.

Нідерланди

Збірна Нідерландів

Нідерланди повертаються на Олімпіаду, пропустивши попередні змагання. Посідаючи восьме місце у світі, голландки взяли бронзу на минулорічному чемпіонаті Європи. На міжнародному рівні вони фінішували 12-ми на чемпіонаті світу 2022 року і були восьмими у Лізі націй 2024 року.

Догравальниця Анне Бейс і діагональна Селесте Плак є єдиними гравчинями з олімпійським досвідом у складі голландської збірної в Парижі. Іншими спортсменками, які відіграють важливу роль у команді під керівництвом головного тренера Фелікса Кословскі, є зв’язуюча Брітт Бонгартс, догравальниця Ніка Далдероп і центральна блокуюча Юльєт Лохейс.

Домініканська Республіка

Збірна Домініканської Республіки

Збірна Домініканської Республіки прибуває до Парижа як 11-та найкраща команда у світовому рейтингу. Останнім часом домініканки досягли значних успіхів на континентальних змаганнях, здобувши золото на Панамериканських іграх 2023 року, чемпіонатах Північної, Центральної Америки та Карибського басейну 2021 та 2023 років та Панамериканському Кубку 2022 року. На міжнародному рівні вони посіли 11 місце на чемпіонаті світу 2022 року і того ж сезону фінішували дев'ятими у волейбольній Лізі націй.

До складу, відібраного багаторічним головним тренером Маркосом Квіком, увійшли дев'ять гравчинь з олімпійським досвідом, у тому числі зв’язуюча Ніверка Марте, догравальниця Бетанія Де Ла Круз, центральна блокуюча Лісвел Евє і ліберо Бренда Кастільо, які відправляться на свої треті Ігри. Іншими ключовими гравчинями домініканської команди є сестри Брайелін Мартінес (догравальниця) і Джинейрі Мартінес (центральна блокуюча), а також догравальниця Йонкайра Пенья.

Розклад матчів групи С серед жінок (за київським часом)

28 липня
10:00
- Італія проти Домініканської Республіки

29 липня
10:00
- Туреччина проти Нідерландів

1 серпня
10:00
– Туреччина проти Домініканської Республіки
18:00 – Італія проти Нідерландів

3 серпня
10:00
– Нідерланди проти Домініканської Республіки

4 серпня
10:00
– Італія проти Туреччини.

Поділитися статтею

News