Париж 2024: Бразилія зустрінеться з медалістками чемпіонату світу Польщею і Японією в групі B
25.07.2024
Бразилія vs Японія

Збірна африканської країни - Кенії спробує кинути виклик своїм сильним суперницям на Олімпійських іграх.

На арені «Південний Париж» зіткнуться кращі жіночі волейбольні збірні планети, адже, починаючи з 28 липня, на майданчику в столиці Франції проходитиме турнір Олімпійських ігор 2024 року.

На першому етапі турніру 12 команд-учасниць змагатимуться в групах, і за його підсумками буде визначено вісім збірних, які продовжать боротьбу. Перед початком змагань було сформовано три групи, і після завершення цього етапу до чвертьфіналу вийдуть всі троє переможців, команди, які посіли другі місця в групах, а також дві найкращі команди, що посіли треті місця.

До групи В, яка об'єднує команди з чотирьох різних континентів, увійшли три збірні, які лише місяць тому дійшли до півфіналу волейбольної Ліги націй 2024 року - Бразилія, Польща та Японія. На збірну Кенії, четверту команду в групі, чекають складні випробування, але вона спробує покращити свої результати в порівнянні з останнім виступом на Олімпійських Іграх в Токіо-2020.

Бразилія

Збірна Бразилії

Жіноча збірна Бразилії, яка посіла друге місце в світовому рейтингу, спробує піднятися ще на одну сходинку олімпійського п'єдесталу пошани після здобуття срібла в Токіо в 2020 році. Бразилійки продовжують з'являтися серед кращих команд світу на найбільших міжнародних турнірах, виборовши срібло як на чемпіонаті світу з волейболу, так і у волейбольній Лізі націй в 2022 році, а також домінуючи на континентальному рівні і завоювавши титули в Південній Америці в 2021 і 2023 роках.

Багаторічний головний тренер Жозе «Зе Роберто» Гімарайнш повернув шістьох гравчинь, які три роки тому вивели команду на п'єдестал пошани в Токіо, – зв’язуючих Макріс Карнейро і Роберту Ратцке, діагональну Розамарію Монтібеллер, догравальниць Габріелу «Габі» Гімарайнш і Ану Крістіну Соузу, а також центральну блокуючу Ану Кароліну «Керол» да Сілву. Повернення легендарної центральної блокуючої Таїси Менезес, дворазової олімпійської чемпіонки (Пекіна-2008 і Лондона-2012), і поява догравальниці Юлії Бергманн посилили склад збірної Бразилії на Ігри в Парижі.

Польща

Збірна Польщі

Польща повернулася на Олімпійські ігри через 16 років і розпочне боротьбу за медалі у гарній позиції, посідаючи четверте місце в світі. Полячки зміцнили свій статус однієї з кращих команд світу завдяки чудовим недавнім результатам, завоювавши дві поспіль бронзові медалі у Лізі націй у 2023 та 2024 роках. Команда також успішно виступила на чемпіонаті світу 2022 року, посівши сьоме місце.

Зв’язуюча Йоанна Волош, діагональна Магдалена Стисяк, центральна блокуюча Агнешка Корнелюк і ліберо Марія Стенцель вважаються одними з кращих на своїх позиціях в міжнародному волейболі і є основою команди, яку тренує Стефано Лаваріні. Догравальниці Мартіна Лукашик і Наталія Меджик також матимуть вирішальне значення для успіху польської збірної в Парижі.

Японія

Збірна Японії

Сьома найкраща жіноча збірна у світовому рейтингу, Японія, спробує повернутися на п'єдестал пошани вперше з Лондона 2012 року, коли вона взяла бронзу. Здобуття срібної медалі на Лізі націй-2024 та п'яте місце на чемпіонаті світу 2022 року показали, що японки можуть боротися з найкращими командами світу. У 2023 році вони завоювали пару континентальних медалей, взявши срібло на Азійських іграх та бронзу на чемпіонаті Азії.

Головний тренер Масайосі Манабе повернув чотирьох гравчинь, які представляли Японію на домашніх Іграх в Токіо три роки тому – догравальниць Саріну Когу, яка завершить кар'єру після Ігор, Маю Ісікаву та Котону Хаясі, а також центральну блокуючу Нічику Ямаду. Зв’язуюча Койомі Івасакі, догравальниця Аріса Іноуе та ліберо Манамі Кодзіма - інші зірки команди.

Кенія

Збірна Кенії

Кенія, яка посідає 20-е місце у світі, є найкращою жіночою збірною Африки у міжнародному волейболі і візьме участь в Олімпійських іграх після того, як три роки тому посіла 12-те місце в Токіо. Після останнього виступу на Іграх кенійки посіли 19 місце на чемпіонаті світу 2022 року і фінішували шостими та п'ятими на Кубку претендентів з волейболу у 2023 та 2024 роках відповідно. Вони також здобули перемогу на чемпіонаті Африки в 2023 році.

Новопризначений головний тренер Яфет Мунала відібрав чотирьох гравчинь, які брали участь у токійській кампанії національної збірної, для участі в Іграх в Парижі: догравальниць Леоніду Касаю та Лорін Каей, центральну блокуючу Едіт Мукувілані та ліберо Агріпіну Кунду - діагональна Шарон Чепчумба виступає в якості запасної. Догравальниця Вероніка Олуох, яка виступає в грецькій лізі, є ще однією важливою гравчинею для Кенії, так само як і центральна блокуюча Триза Атука, яка буде однією з прапороносців країни на церемонії відкриття.

Розклад матчів групи В серед жінок (за київським часом)

28 липня
14:00
- Польща проти Японії

29 липня
14:00
- Бразилія проти Кенії

31 липня
22:00
– Польща проти Кенії

1 серпня
14:00
– Бразилія проти Японії

3 серпня
14:00
– Японія проти Кенії

4 серпня
22:00
– Бразилія проти Польщі

Поділитися статтею

News