Париж-2024: Домініканську Республіку на Олімпійських іграх представлятиме перевірений у боях склад
08.07.2024
Збірна Домініканської Республіки

Дев'ять волейболісток з олімпійським досвідом потрапили до заявки головного тренера Маркоса Квіка.

Жіноча збірна Домініканської Республіки, яка вже вчетверте братиме участь в Олімпійських іграх, затвердила склад з 13 гравчинь, які вже за кілька тижнів представлятимуть країну на змаганнях.

Маркос Квік

Після участі в Афінах-2004, Лондоні-2012 та Токіо-2020, карибську країну представлятимуть волейболістки з великим досвідом, адже дев'ять спортсменок, відібраних багаторічним головним тренером Маркосом Квіком, вже брали участь в Олімпійських іграх раніше.

Бетанія де ла Крус

Зв’язуюча та капітан команди Ніверка Марте, догравальниця Бетанія де ла Крус, центральна блокуюча Лісвель Еве та ліберо Бренда Кастільо виступатимуть на Олімпіаді вже втретє, адже змагалися і в Лондоні, і в Токіо.

Центральна блокуюча Кандіда Аріса, яка була відібрана на Ігри 2012 року, і діагональна Гайла Гонсалес, догравальниці Брайелін Мартінес і Йонкайра Пенья, а також центральна блокуюча Джінейрі Мартінес, яка грала в столиці Японії, також вже були на Іграх раніше.

Лісвель Еве

Новими обличчями у складі домініканської команди на Іграх в Парижі-2024 стануть 18-річна зв’язуюча Аріана Родрігес, 20-річна діагональна Алондра Тапія, 23-річна догравальниця Мадлен Гільєн та 22-річна центральна блокуюча Жеральдін Гонсалес, яка була обрана в якості запасної.

Окрім Домініканської Республіки, свої склади для участі в Олімпіаді в Парижі вже оголосили Бразилія, Китай, Японія, Нідерланди, Польща та США.

Бренда Кастільо

Збірна Домініканської Республіки стане однією з двох команд, які зіграють у першому матчі жіночого турніру Ігор в Парижі: 28 липня о 10:00 за київським часом на арені «Південний Париж» вона зустрінеться з лідеркою світового рейтингу - командою Італії. Іншими двома суперницями домініканок по групі B будуть Туреччина та Нідерланди.

Алондра Тапія

Олімпійський склад жіночої збірної Домініканської Республіки з волейболу 

Зв’язуючі: Аріана Родрігес, Ніверка Марте
Діагональні: Алондра Тапія, Гайла Гонсалес
Догравальниці: Бетанія де ла Крус, Брайелін Мартінес, Мадлен Гільєн, Йонкайра Пенья
Центральні блокуючі: Кандіда Аріса, Джінейрі Мартінес, Лісвель Еве
Ліберо: Бренда Кастільо
Запасна: Жеральдін Гонсалес (центральна блокуюча)
 

Поділитися статтею

News