Париж-2024: Бразилія представила зірковий склад на Олімпійські ігри
06.07.2024
Збірна Бразилії

З шістьма медалістками Ігор в Токіо і дворазовою олімпійською чемпіонкою Таїсою Менезес бразилійки вирушать за своїм третім золотом.

Жіноча збірна Бразилії, що посідає друге місце в світовому рейтингу, підтвердила очікування своїх уболівальників і матиме сильний склад у своїй спробі повернутися на вершину олімпійського п'єдесталу на Іграх 2024 року в Парижі.

Макріс Карнейро

Після того, як кілька національних знаменитостей оголосили імена гравчинь, відібраних багаторічним головним тренером Жозе «Зе Роберто» Гімарайншем, щоб представляти країну у французькій столиці за кілька тижнів, склад з 13 волейболісток був сформований до кінця дня в четвер.

Роберта Ратцке

Зе Роберто, який очолює збірну Бразилії з 2003 року, довірив шістьом гравчиням команди, яка завоювала срібло на Іграх в Токіо три роки тому, зробити ще один олімпійський забіг – зв’язуючим Макріс Карнейру та Роберті Ратцке, діагональній Розамарії Монтібеллер, догравальницям Габріеле «Габі» Гімарайнш та Ані Крістіні Соузі, а також центральній блокуючій Ані Кароліні «Керол» да Сілва.

Розамарія Монтібеллер

Центральна блокуюча Таїса Менезес, яка повернулася до збірної у 2023 році після п'ятирічної перерви, є найдосвідченішою в складі – 37-річна спортсменка готується до своєї четвертої Олімпіади після завоювання золота в Пекіні в 2008 році та в Лондоні в 2012 році і п'ятого місця в Ріо 2016 року.

Габріела «Габі» Гімарайнш

Олімпійськими дебютантками у складі збірної Бразилії стануть діагональні Лоренн Тейшейра і Тайнара Сантос, догравальниця Юлія Бергманн, центральна блокуюча Діана Дуарте, а також ліберо Ньєме Коста і Наталія «Натінья» Араужо, яка була обрана в якості запасної гравчині.

Ана Крістіна Соуза

Першою суперницею Бразилії в групі В стане збірна Кенії, з якою бразилійки зустрінуться 29 липня о 14:00 за київським часом. У першому раунді турніру південноамериканки також зіграють з Японією та Польщею на арені «Південний Париж».

Ана Кароліна «Керол» да Сілва

Крім Бразилії, свої склади на Ігри в Парижі-2024 також оголосили Китай, Японія і США.

Таїса Менезес

Склад жіночої збірної Бразилії з волейболу на Олімпійські ігри 

Зв’язуючі: Макріс Карнейро, Роберта Ратцке

Лоренн Тейшейра

Діагональні: Лоренн Тейшейра, Розамарія Монтібеллер, Тайнара Сантос

Юлія Бергманн

Догравальниці: Ана Крістіна Соуза, Габріела «Габі» Гімарайнш, Юлія Бергманн

Діана Дуарте

Центральні блокуючі: Ана Кароліна «Керол» да Сілва, Діана Дуарте, Таїса Менезес

Ньєме Коста

Ліберо: Ньєме Коста

Наталія «Натінья» Араужо

Запасна: Наталія «Натінья» Араужо (ліберо)

Поділитися статтею

News