Кубок претендентів: у фіналі Бельгія зустрінеться з Китаєм
06.07.2024
Китай vs Єгипет

У недільному матчі за золоту медаль у Ліньї на кону стоятиме путівка до Ліги націй 2025 року

У фіналі чоловічого волейбольного Кубка претендентів в неділю збірна Бельгії і команда Китаю під керівництвом бельгійського тренера Вітала Хейнена боротимуться за золото, а також за путівку до Ліги націй наступного року. У суботньому півфіналі в Олімпійському спортивному парку Ліньї, програвши перші два сети в матчі з Україною, бельгійці відігралися і здобули перемогу, завдяки фантастичному Ферре Реджерсу, який набрав 31 очко. Раніше господарі турніру, китайці, здобули перемогу над Єгиптом в трьох сетах на очах у семи з половиною тисяч уболівальників. Недільний матч за золоту медаль розпочнеться о 12:00 за київським часом. Раніше в той же день, о 08:30, за бронзу змагатимуться збірні Єгипту та України.

Ферре Реджерс

20-річний бельгійський діагональний  Ферре Реджерс був в ударі в півфінальному матчі проти України. Він поставив чотири результативні блоки, оформив ейс та продемонстрував 62% успішності в атаці, набравши рекордне для матчу 31 очко та привівши свою команду до перемоги з рахунком 3-2 (21-25, 20-25, 25-15, 25-15, 15-11) після двох програних сетів. Бельгійці перевершили українців в атаці (59 проти 54), блокуванні (10 проти 7) і точності (31 проти 34 невимушених помилок), в той час як українці були кращими у подачі (5 проти 3 ейсів). Догравальник Сеппе Ротті додав ще 18 очок в скарбничку збірної Бельгії, в той час як центральний блокуючий Вут Д'Геер також відзначився чотирма результативними блоками і набрав 10 очок. Догравальник і капітан Євген Кисилюк та центральний блокуючий Максим Дрозд стали найкращими бомбардирами збірної України, набравши 18 і 17 очок відповідно.

Бельгія ніколи раніше не брала участь у волейбольному Кубку претендентів, тож їй вдалося вийти до фіналу, виступивши на цьому турнірі у якості дебютантки.

«Матч з Китаєм, як і будь-яка інша гра тут, буде непростим. Ми зіграли два тай-брейки, тому я думаю, що все буде так само, - сказав Реджерс після гри. - Я бачив гру Китаю, і вони грають приголомшливо. Минулого року ми грали з ними у відбірковому турнірі до Олімпійських ігор, і вони були по-справжньому серйозними суперниками. Зараз їхнім тренером є Вітал. Він бельгійський тренер, тому це особливе відчуття. Але ми також в гарному настрої, на драйві, тому, я думаю, ми можемо перемогти. Ми завжди повинні підходити до наступної гри з таким настроєм, але, безумовно, це буде важка гра. Я не знаю, скільки очок я набрав сьогодні, але найголовніше, що ми перемогли як команда. Ми грали конструктивно і допомагали один одному грати краще, так що це велике «браво» команді!»

Китай vs Єгипет

У першому півфіналі, який відбувся в суботу перед сімома з половиною тисячами глядачів на трибунах, лише другий сет був дещо напруженим, коли китайці подолали відставання в п'ять очок і здобули перемогу в овертаймі. Господарі майданчика добре контролювали хід двох інших сетів і відсвяткували перемогу над Єгиптом з рахунком 3:0 (25-15, 27-25, 25-19).

Китай vs Єгипет

Азійська команда переграла своїх африканських опонентів за всіма показниками, зокрема, допустила менше невимушених помилок (15 проти 26). Догравальник збірної Китаю Чжан Цзінінь став найкращим бомбардиром, набравши 14 очок, всі в атаці. Діагональний Ван Цзіньї оформив два ейси і поставив два блоки, набравши 12 очок, тоді як інший догравальник, Ю Юаньтай, також двічі подав ейс і реалізував блок, набравши 11 очок. Єгипетський діагональний Реда Хайкал був єдиним гравцем своєї команди, який набрав двозначну кількість очок. Він зробив два ейси і здобув загалом 11 очок.

Китай vs Єгипет

Після поразки в першому ж матчі свого дебютного Кубку претендентів минулого року, цього року збірна Китаю дійшла до фіналу і знаходиться на відстані однієї перемоги від повернення до Ліги націй.

Китай vs Єгипет

«Я відчуваю себе дуже, дуже щасливим, тому що це був важкий матч, і у нас було багато труднощів, - сказав Ван Цзіньї. - Ми не дуже добре розпочали другий сет. Ми припустилися кількох помилок, але після того, як наш тренер вніс деякі корективи до складу, ми, нарешті, відігралися і взяли сет. Це був дуже хороший досвід для нашої команди».

Поділитися статтею

News