Кубок претендентів: Єгипет вийшов до півфіналу, де зустрінеться з Китаєм
06.07.2024
Єгипет vs Катар

Єгипет вийшов до півфіналу Кубка претендентів, де зустрінеться з Китаєм.

Учасники півфіналів чоловічого волейбольного Кубка претендентів 2024 року визначились після того, як Єгипет і Україна здобули перемоги у другий день змагань в Ліньї (Китай), і вийшли до наступного етапу турніру, переможці якого кваліфікуються до Ліги націй 2025 року.

Єгипет vs Катар

Після завершення чвертьфінальних матчів у п'ятницю були підтверджені пари півфіналістів: єгиптяни зіграють з господарями турніру, командою Китаю, в суботу об 11:00 за київським часом, а українці чотирма годинами пізніше битимуться з континентальними суперниками - командою Бельгії.

Єгипет vs Катар

Єгипет, який за кілька тижнів візьме участь в Олімпійських іграх у Парижі, став на крок ближче до кваліфікації на Лігу націй-2025, здолавши Катар з рахунком 3:2 (25-16, 23-25, 20-25, 15-13) у чвертьфіналі Кубка претенедентів у Китаї. Завдяки цьому єгиптяни вже покращили свій результат в порівнянні з п'ятим місцем, яке вони посіли в своєму єдиному виступі в 2019 році.

Єгипет vs Катар

Лідером нападу єгиптян у матчі став догравальник Мохамед Ісса, який набрав 20 очок (17 в атаці, два ейсами, одне блок), центральний блокуючий Мохамед Дола фінішував з 17 очками, а діагональний  Реда Хайкал - з 16.

«Ми добре розпочали матч сьогодні, але у нас почалися проблеми з передачею і захистом, і це ускладнило ситуацію, - сказав капітан збірної Єгипту Юсеф Абдалла. - Ми намагалися адаптуватися, тому що Катар грав дуже добре. Півфінал буде для нас важливою грою. Китай - хороша команда, і ми зробимо все можливе, щоб перемогти і пройти далі».

Єгипет vs Катар

Катарці зосередили свої атакуючі зусилля на діагональному Юсефі Углафі, який набрав 25 очок (23 в атаці, одне на блоці, одне ейсом), і на догравальнику Мохаммеді Валіді, який додав 20 очок (18 в атаці, два на блоці).

Збірна України мала важкий старт у чвертьфінальному матчі проти Чилі, але відігралася і здобула перемогу з рахунком 3-1 (20-25, 25-23, 25-19, 25-19), вийшовши до півфіналу другий сезон поспіль - в 2023 році вона стала третьою.
 

Поділитися статтею

News