Кубок претендентів: Китай та Бельгія вийшли до півфіналу у Ліньї
04.07.2024
Збірна Китаю

Китайці зустрінуться з Катаром або Єгиптом, в той час як потенційними суперниками бельгійців є Україна та Чилі.

Китай та Бельгія стали на крок ближче до участі у волейбольній Лізі націй 2025 року, оскільки здобули перемоги в четвер у Ліньї (Китай), подолавши чвертьфінальний раунд Кубка претендентів серед чоловіків 2024 року.

Китай vs Мексика

Гарантувавши собі вихід до півфіналу, китайці тепер чекають на поєдинок між Катаром та Єгиптом, який відбудеться у п'ятницю, о 14:30 за київським часом, щоб дізнатися своїх наступних суперників. Потенційними суперниками бельгійців у півфіналі є Україна та Чилі, які також зустрінуться у п'ятницю, о 10:30.

Китай vs Мексика

Граючи перед домашніми вболівальниками, Китай без проблем розгромив Мексику з рахунком 3:0 (25-23, 25-17, 25-23) і посів перше місце в півфіналі. Китайці грали у Лізі націй у 2018, 2019, 2021 та 2022 роках і сподіваються повернутися на змагання, пропустивши цей сезон.

Китай vs Мексика

Зірковий догравальник Чжан Цзіньінь був головною зброєю Китаю в атаці проти мексиканців, ставши найкращим бомбардиром з 19 очками (17 в атаці, одне на блоці, одне ейсом). Діагональний Ван Цзіньї також досягнув двозначного показника, набравши 13 очок (дев'ять в атаці, два на блоці, два ейсами).

Китай vs Мексика

«Ключовим моментом для нас сьогодні було зосередження на захисті, - прокоментувала Цзіньінь. - Ми чудово працювали в команді протягом матчу, і це допомогло нам відігратися в першому сеті. Це був лише наш перший крок у Кубку претендентів. Ми хочемо повернутися до волейбольної Ліги націй і зробимо все можливе для досягнення цієї мети».

Китай vs Мексика

У мексиканської команди найрезультативнішим став діагональний Френкі Мілантоні, який набрав 11 очок. Центральний блокуючий Аксель Родрігес та догравальник і капітан команди Мауро Фуентес додали по вісім очок кожен.

Бельгія vs Хорватія

У другому чвертьфінальному поєдинку в день відкриття змагань в Ліньї, Бельгія взяла реванш у Хорватії після поразки від своїх суперників у Золотій Євролізі менше двох місяців тому і пройшла до наступного етапу, здобувши перемогу з рахунком 3-2 (25-20, 25-18, 22-25, 15-25, 15-13).

Бельгія vs Хорватія

Догравальник Сеппе Ротті зіграв важливу роль у тріумфі бельгійців, ставши найкращим бомбардиром з 24 очками (22 в атаці, два на блоці). Діагональний Ферре Реджерс (18) і догравальник П'єр Перрен (15) також зробили свій внесок в успішний старт в Кубку претендентів.

Бельгія vs Хорватія

«Ми дуже добре розпочали матч, були агресивні з самого початку, і це було найголовніше, - зазначив Ротті. - У третьому і четвертому сетах у нас були проблеми, але ми змогли зосередитися на тай-брейку і продовжити боротьбу. Я відчуваю, що це була одна з наших найкращих ігор цього літа, і ми вдосконалюємося з кожним днем. Ми хочемо потрапити до Ліги націй, і саме тому ми тут. Ми вважаємо, що поєдинки з найкращими командами світу допоможуть нам вдосконалюватися».

Бельгія vs Хорватія

Діагональний і капітан збірної Хорватії Петар Дірліч провів відмінний матч, набравши 23 очки (20 в атаці, три на блоці). Відзначилися також догравальники Іван Желйкович (15) і Філіп Шестан (14), а також середній блокуючий Круно Нікачевич (10).

Поділитися статтею

News