Кубок претендентів: Бельгія і Пуерто-Ріко забронювали перші путівки до півфіналу в Манілі
04.07.2024
Збірна Бельгії

Бельгія обіграла Швецію, а Пуерто-Ріко - Кенію.

Збірні Бельгії та Пуерто-Ріко стали першими півфіналістками жіночого волейбольного Кубка претендентів 2024 року. З початком змагань у Манілі в четвер вони перемогли у чвертьфінальних зустрічах зі Швецією та Кенією, відповідно, і продовжили боротьбу за місце на п'єдесталі пошани. Бельгія і Пуерто-Ріко зійдуться в першому півфіналі на стадіоні «Ніной Акіно» в суботу о 10:00 за київським часом.

Інші два чвертьфінали будуть зіграні в п'ятницю: Чехія зустрінеться з Аргентиною о 10:00, а господарі турніру Філіппіни зіграють з В'єтнамом о 13:30.

Бельгія vs Швеція

У довгоочікуваному протистоянні між Бельгією та Швецією, яке відбулося в четвер, бельгійки відсвяткували перемогу з рахунком 3:0 (25-16, 25-23, 25-22), перегравши суперниць переважно на подачі (5 ейсів проти одного) і блокуванні (9 блоків проти 6). Швеція також допустила більше невимушених помилок, ніж Бельгія, - 19 проти 12. 

Бельгія vs Швеція

Обидві команди грали без своїх зіркових бомбардирок - Брітт Герботс і Ізабель Хок. Бельгійська догравальниця Манон Стрейджер, стала найбільш результативною, набравши 17 очок. Центральна блокуюча Брітт Франсен вразила п'ятьма блоками, додавши ще 12 очок до перемоги, тоді як діагональна Полін Мартін фінішувала з 11. Старша сестра Ізабель Анна Хок стала найкращою бомбардиркою Швеції з 15 очками. Інша догравальницця, капітан команди Александра Лазіч, додала ще 14.

Бельгія vs Швеція

Бельгія вдруге в історії вийшла до півфіналу Кубка претендентів. Вперше це сталося у 2022 році, коли вона дійшла до фіналу і завоювала срібло.

Бельгія vs Швеція

«У півфіналі Золотої Євроліги (проти Швеції) ми показали не найкращий волейбол, тому ми просто повернулися до нього, щоб грати у свою гру і слідувати тактичному плану. Сьогодні це принесло свої плоди, тому ми по-справжньому щасливі, - сказала Полін Мартін після гри. - Нам потрібно звикнути грати разом, робити менше помилок і набиратися досвіду як індивідуального, так і командного».

Пуерто-Ріко vs Кенія

Раніше в четвер команда Пуерто-Ріко розгромила Кенію з рахунком 3:0 (25-20, 25-19, 27-25), випередивши суперниць за всіма показниками, за винятком блокування, яке принесло африканкам шість очок проти лише двох у карибської команди. 18-річна діагональна Грейс Мар Лопес Вільянуева стала найкращою бомбардиркою Пуерто-Ріко, набравши 19 очок, тоді як центральна блокуюча Діана Рейес також досягла двозначного показника - 10. 22-річна кенійська діагональна Памелла Адхіамбо Овіно фінішувала з 22 очками, ставши найрезультативнішою гравчинею в цьому матчі.

Пуерто-Ріко vs Кенія

Збірна Пуерто-Ріко втретє в історії змагань вийшло до півфіналу Кубка претендентів. У 2018 та 2022 роках вона фінішувала з бронзою.

Пуерто-Ріко vs Кенія

«Інші дівчата в команді допомогли мені почуватися комфортно в грі, і завдяки їм я добре виступила, - сказала Грейс Лопес після матчу. - Ми повинні бути сильними в наступній грі, тому що незалежно від того, хто буде наступним суперником, нам потрібно виконати дійсно хорошу роботу. Сподіваюся, в наступній грі ми здобудемо ще одну перемогу».
 

Поділитися статтею

News