Діагональний Габі Гарсія наступні два сезони гратиме за «Трентіно»
02.07.2024
Габі Гарсія

Американський легіонер підписав дворічний контракт з переможцями Ліги чемпіонів.

«Трентіно» посилить американський легіонер Габріель Гарсія Фернандес. Колишній діагональний збірної Пуерто-Рико, який дебютував за збірну США у волейбольній Лізі націй 2024 року, підписав дворічний контракт з клубом, який виграв регулярний чемпіонат італійської Суперліги 2023/24, але потім фінішував нижче очікувань, на четвертому місці, відсвяткувавши при цьому титул переможця Ліги чемпіонів ЄКВ. Таким чином, з люксембурзькою зіркою Камілем Рихліцьким, який також залишається в команді, «Трентіно» матиме два варіанти гравців високого рівня на позиціях діагональних у складі.

Габі Гарсія

«Це стимулюючий виклик, найсерйозніший з усіх, які я коли-небудь приймав в своїй кар'єрі, і я вважаю, що це крок вперед в порівнянні з тим, який я зробив три роки тому, коли вперше приїхав до Італії, щоб грати з «Лубе Чивітанова», - сказав Габі Гарсія. - У той час я не мав уявлення про рівень чемпіонату Італії, і мені було цікаво подивитися, чи зможу я з ним впоратися. Зараз я почуваюся більш комфортно в Суперлізі і відчуваю, що готовий спробувати зробити ще один крок вперед, приєднавшись до клубу з великими традиціями і завжди дуже конкурентоспроможного. Я радий бути частиною цього і вважаю цю можливість справжнім благословенням для мене та моєї сім'ї».

Габі Гарсія

Гарсія вже провів три сезони в італійській Суперлізі. У 2023-2024 роках він виступав за «Падую», а в попередні два сезони захищав кольори «Лубе» і відсвяткував титул чемпіона Італії у своєму першому сезоні в лізі, а також здобув срібло чемпіонату світу з волейболу серед чоловічих клубів 2021 року. Габі розпочав волейбольну кар'єру в рідному Пуерто-Рико, а потім досяг успіху в студентських чемпіонатах США, граючи за Університет Брігама Янга протягом чотирьох років. Провівши 60 матчів за національну збірну Пуерто-Ріко, діагональний зростом 2,00 метра здобув континентальний титул на чемпіонаті NORCECA 2021 року. Пізніше він змінив федерацію і приєднався до національної збірної США, дебютувавши на першому тижні волейбольної Ліги націй 2024 року. У своєму першому матчі за США він вийшов на заміну, але став найкращим бомбардиром команди, набравши 11 очок у поєдинку проти тоді ще чинної чемпіонки Польщі.

Габі Гарсія

«Навіть в якості суперника я мав можливість оцінити атмосферу в Тренто і, зокрема, підтримку вболівальників, які завжди показували себе дуже пристрасними і з високою культурою спорту і волейболу, - додав 25-річний нападник. - Я добре знаю, яка роль мені відводиться в команді, і я радий прийняти її, тому що ми будемо зайняті на декількох фронтах. У нас буде багато можливостей грати, завжди і тільки з метою перемогти. «Трентіно» повинен прагнути перемагати в кожному змаганні, в якому бере участь, тому що ми будемо дуже сильною командою у всіх амплуа».

Габі Гарсія

«Габі Гарсія – це діагональний чудової якості. У чемпіонаті Італії він неодноразово демонстрував свою цінність, і після сезону, проведеного в Падуї, він дуже хотів приїхати до Тренто. Це робить нас безмежно щасливими, оскільки дає уявлення про гравця, який хоче рости. Я переконаний, що він зможе зробити помітний внесок в нашу команду і успішно провести рік. З технічної точки зору, він володіє двома дійсно важливими основами - атакою та подачею», - прокоментував головний тренер «Трентіно» Фабіо Солі.

Габі Гарсія

Габі Гарсія - один з декількох нових трансферів, про які «Трентіно» вже оголосив в це міжсезоння. 23-річний румунський центральний блокуючий Бела Барта, який перейшов з бухарестського «Динамо», є ще одним іноземним гравцем, який поповнив склад команди Фабіо Солі. Троє італійців - 33-річний ліберо Нікола Песарезі, який перейшов з «Брешії», та двоє 19-річних талановитих гравців з молодіжного сектору клубу, центральний блокуючий Марко Пеллакані та догравальник Алессандро Брістот - також приєднаються до основного складу «Трентіно» в наступному сезоні.
 

Поділитися статтею

News