Париж-2024: Японія оприлюднила олімпійський склад з двома ліберо
01.07.2024
Збірна Японії

Кодзіма та Фукудоме увійшли до остаточного списку головного тренера Масайосі Манабе.

Через тиждень після здобуття історичної срібної медалі у волейбольній Лізі націй 2024 року Японія прийняла остаточне рішення щодо складу на Олімпійські ігри в Парижі і оголосила 13 гравчинь, які увійдуть до жіночої збірної країни і гратимуть в столиці Франції наприкінці цього місяця.

Манамі Кодзіма

Одним з найцікавіших рішень, ухвалених головним тренером Масайосі Манабе, було включення двох ліберо – Манамі Кодзіми і Сатомі Фукудоме – до складу з 12 гравців, а ще однієї - Акане Ямагісі – в якості запасної гравчині команди на Іграх.

Сатомі Фукудоме

«Захист – це душа жіночої збірної Японії, - пояснив тренер. - У нас є чудові ліберо, і ми хочемо конкурувати з найкращими командами світу, використовуючи двох наших фахівчинь різними способами».

Саріна Кога

На майданчику у Парижі японок очолять догравальниці Саріна Кога, яка буде капітаном команди, та Маю Ісікава. Вони є одними з чотирьох олімпійських ветеранок, присутніх у команді, разом із центральною блокуючою Нітікою Ямадою та догравальницею Котоною Хаясі. Іншими видатними гравчинями в команді є зв’язуюча Койомі Івасакі, догравальниця Аріса Іное та центральна блокуюча Аяка Аракі.

Маю Ісікава

«Я хотів би висловити свою подяку не тільки 18 гравчиням, які були з нами під час волейбольної Ліги націй, але і багатьом іншим, хто представляв Японію протягом останніх трьох років, - прокоментував Манабе. - Я сподіваюся, що 13 обраних гравчинь розділять почуття тих, кого не буде в Парижі. Після того, як ми завоювали срібну медаль на Лізі націй, я думаю, що якщо наші гравчині будуть впевнені в тому, що вони можуть перемогти кращі команди світу, у нас є шанс завоювати медаль».

Нітіка Ямада

Крім Японії, свої склади на ігри підтвердили також США і Китай.

Японки прибудуть до Парижа на сьомому місці у світовому рейтингу. На Олімпіаді вони потрапили до групи B і дебютують у матчі проти Польщі 28 липня о 14:00 за київським часом. Японія також зіграє з Бразилією і Кенією.

Котона Хаясі

Склад збірної Японії на Олімпійські ігри з волейболу серед жінок

Зв’язуючі: Койомі Івасакі, Нанамі Секі.
Діагональна: Юкіко Вада
Догравальниці: Аріса Іное, Котона Хаясі, Маю Ісікава, Саріна Кога
Центральні блокуючі: Айрі Міябе, Аяка Аракі, Нітіка Ямада.
Ліберо: Манамі Кодзіма, Сатомі Фукудоме
Запасна: Акане Ямагісі (Ліберо)

Койомі Івасакі

Поділитися статтею

News