Ліга націй: Франція і Словенія доповнили склад учасників півфіналів
29.06.2024
Збірна Франції

У суботу, 29 червня, Франція і Словенія зустрінуться з Польщею і Японією за місце в матчі за золоті медалі.

Збірним Франції та Словенії довелося добряче попрацювати, але вони зуміли вибороти два останні місця у півфіналі волейбольної Ліги націй 2024 року і боротимуться за вихід до фіналу в Лодзі (Польща).

Обидві команди, яким для перемоги у чвертьфінальних поєдинках у п'ятницю знадобилося по п'ять сетів, повернуться на майданчик у суботу. Олімпійська чемпіонка Франція зіграє з господаркою турніру, чинною чемпіонкою Польщею о 18:00 за київським часом, а Словенія зустрінеться з бронзовою призеркою минулорічного турніру  Японією о 21:00. Матчі за медалі відбудуться в неділю у той самий час.

Італія vs Франція

У першому чвертьфіналі дня в Лодзі Франція двічі відігравалася у матчі проти молодої команди Італії, щоб нарешті здобути перемогу з рахунком 3-2 (19-25, 25-20, 22-25, 25-22, 15-11) і повернутися до півфіналу Ліги націй, який вона пропустила в 2023 році.

Італія vs Франція

Жан Патрі і Тревор Клевено продемонстрували чудову гру, набравши у матчі на двох 48 очок– на рахунку діагонального 28 очок (25 в атаці, два ейсами, одне на блоці), а догравальник додав ще 20 (19 в атаці, одне ейсом). Догравальник Кевін Тіллі також провів відмінний матч, набравши 15 очок.

Італія vs Франція

«Не думаю, що багато хто очікував, що матч буде таким важким, але ця молода італійська команда дуже хороша, - сказав ліберо Женя Гребенніков. - Вони звикли грати в італійській лізі, і деякі з цих хлопців вже вигравали Лігу чемпіонів. Ми дуже багато працювали над підготовкою до Олімпіади, фізичною і тактичною, і ще не повністю готові, але такі матчі, як цей, допомагають нам в цьому».

Італія vs Франція

У італійців відзначилися 24-річний Маттіа Боттоло (18 очок), 23-річний Леандро Моска (15), 20-річний Лука Порро (15), 20-річний Алессандро Боволента (14) і 24-річний Джованні Сангінетті (10) – всі вони досягли двозначних показників.

Італія vs Франція

«Я пишаюся командою, ці хлопці чудові, - зазначив зв’язуючий Ріккардо Сбертолі. - Ми грали дуже добре, і в кінцівці лише кілька очок зіграли вирішальну роль. Франція зробила чудову роботу, щоб залишитися в грі. Ми почали подавати дуже добре, але це сильна і досвідчена команда, і вона заслуговує на свою перемогу».

Словенія vs Аргентина

Другий чвертьфінальний поєдинок дня пройшов за аналогічним сценарієм: Словенія, найкраща команда попереднього етапу Ліги націй, двічі відігравалася після програних сетів, перш ніж перемогти Аргентину з рахунком 3-2 (19-25, 25-17, 17-25, 29-27, 15-7) і вийти до півфіналу.

Словенія vs Аргентина

Другий найкращий бомбардир Ліги націй-2024, діагональний Тончек Штерн, відзначився у складі словенської збірної, набравши рекордне для матчу 31 очко (27 в атаці, три на блоці і одне ейсом). Догравальники Клемен Чебуль і Тіне Урнаут набрали 16 і 12 очок відповідно.

Словенія vs Аргентина

«Аргентина сьогодні грала дуже добре, і це був дуже важкий матч, - прокоментував Урнаут. - Ми грали з ними кілька днів тому в Любляні, але сьогодні це був зовсім інший матч. Я радий, що ми змогли відігратися і так добре зіграти на тай-брейку. У матчі з Японією нам потрібно звернути увагу на деталі і не давати їм занадто багато очок».

Словенія vs Аргентина

Найрезультативнішими гравцями Аргентини в матчі проти словенців були діагональний Бруно Ліма, який набрав 26 очок (19 в атаці, п'ять на блоці, два ейсами), і догравальник Лучано Палонскі, який додав 18 (15 в атаці, два на блоці, одне ейсом).

Поділитися статтею

News