Париж-2024: сьогодні у Лодзі відбудеться жеребкування чоловічого волейбольного турніру
26.06.2024
Збірна Франції

Жеребкування волейбольного турніру серед чоловіків на Олімпійських іграх у Парижі 2024 року відбудеться сьогодні, 26 червня, о 19:00 за київським часом у Лодзі (Польща), за день до початку фіналу чоловічої Ліги націй.

Кваліфікаційний період до Олімпійських ігор у Парижі завершився із закінченням попереднього етапу волейбольної Ліги націй 2024 року і Міжнародна федерація волейболу оголосила 12 чоловічих збірних, які пройшли кваліфікацію.

Після жеребкування 12 збірних кожної статі будуть розподілені на три групи по чотири учасники. Приймаюча країна Франція отримає перше місце в групі А для обох статей, тоді як перші позиції в групах В і С зарезервовані для кваліфікованих національних збірних, що посідають найкращі місця у світовому рейтингу (станом на 17 червня для жінок і 24 червня для чоловіків).

Жеребкування буде проходити в три етапи: команди, що посіли місця з 4-го по 6-те, з 7-го по 9-те та з 10-го по 12-те, будуть розподілені у відповідні групи за серпантинною системою.

На груповому етапі команди зіграють з кожним з трьох суперників по одному разу. До наступного етапу пройдуть команди, які посядуть перше та друге місця в кожній групі, а також 2 кращі команди, що посядуть треті місця. Команди будуть посіяні у фінальній стадії відповідно до комбінованої рейтингової системи, і, починаючи з чвертьфіналу, турнір продовжиться у форматі одиночного вибування.

Поділитися статтею

News