Бренда Кастільо повертається до «Скандіччі» на наступний сезон
25.06.2024
Бренда Кастільо

Волейбольний клуб «Скандіччі» оголосив про повернення домініканської ліберо Бренди Кастільо на сезон 2024/25 років. Також у майбутньому сезоні до складу італійської команди доєднаються центральні блокуючі – голландка Інді Байєнс та італійка Емма Граціані.

Бренда Кастільо

Після одного сезону, проведеного у складі «Мілану», 32-річна ліберо Бренда Кастільо повертається до команди, кольори якої вона захищала протягом двох років (з 2021 по 2023) і з якою виграла Кубок ЄКВ та Кубок виклику.

Бренда Кастільо

Кастільо вважається однією з найкращих у світі гравчинь у своєму амплуа та є основою своєї національної збірної, з якою вона виграла багато титулів на молодіжному та дорослому рівнях, і з якою вона гратиме на третій в своїй кар'єрі Олімпіаді цього літа.

Бренда Кастільо

Завершивши свої зобов'язання перед збірною Домініканської Республіки, Кастільо знову принесе в «Скандічі» свою виняткову гру в захисті та величезний міжнародний досвід - якості, які вона також продемонструвала в свій останній рік в Серії А1, в якому вона зіграла 27 матчів, завершивши їх з показником 48,6% ідеальних прийомів.

Інді Байєнс

23-річна центральна блокуюча Інді Байєнс, яка є гравчинею національної збірної Нідерландів, протягом останніх трьох сезонів виступала в Німеччині у футболці «Шверінера» і в останньому сезоні в Бундеслізі записала на свій рахунок 233 очка, 50 блоків і 21 ейс. З цим клубом вона також виграла Кубок Німеччини 2022/23.

Інді Байєнс

Інді розпочала свою кар'єру на батьківщині, граючи за команду «ТТПА» протягом двох сезонів. Виступи за цей клуб принесли їй перший виклик до дорослої національної збірної, з якою у зовсім юному віці Інді взяла участь у чемпіонаті світу 2018 року, а згодом - у волейбольній Лізі націй 2019 року.

Інді Байєнс

Перший досвід за межами Нідерландів вона отримала у 2019-2020 роках, коли підписала контракт з французьким «Мюлхаузом». Провівши у Франції два сезони, голландська гравчиня переїхала до Польщі, а саме до клубу «Хемік Поліце», з яким виграла національний кубок та чемпіонат. Після успіхів, досягнутих у Польщі, Байєнс знову переїхала і стала частиною німецького «Шверінера», у якому провела  три сезони, перш ніж приєдналася до «Скандіччі».

«Я дуже рада грати за «Скандіччі» в наступному сезоні. Сподіваюся, ми проведемо чудовий рік разом!» - прокоментувала свій прихід до клубу Інді Байєнс.

Емма Граціані

21-річна центральна блокуюча Емма Граціані  провела останні три сезони в рядах «Флоренції», зростаючи як спортсменка. У минулому сезоні серії А1 Граціані 26 разів виходила на майданчик, набравши 157 очок, 39 з яких на блоці та 11 ейсами.

Емма розпочала свою кар'єру в «Волейро», провівши з цим клубом два роки (2017-2019). Період, проведений у «Волейро», збігся з її першими успіхами у національних юнацьких збірних: у 2017 році вона виграла золото на чемпіонаті Європи до 16 років, а в наступні два роки - срібло на чемпіонаті Європи до 17 років та чемпіонаті світу до 18 років.

Емма Граціані

З 2019 по 2021 рік Емма Граціані  грала у складі «Клубу Італія» в серії А2, де продовжувала вдосконалювати свою майстерність і набувала цінного досвіду. Він став у нагоді у 2021 році, коли зі збірною до 20 років вона здобула золоту медаль чемпіонату світу у своїй віковій категорії.

У 2021 році Граціані потрапила до «Флоренції», з якою вперше у своїй кар'єрі взяла участь у чемпіонаті серії А1. Наприкінці свого першого сезону у вищій італійській лізі Емма була відібрана до складу молодіжної збірної Італії до 21 року, з якою вона виграла чемпіонат Європи 2022 року, а також була обрана найкращою центральною блокуючою турніру.

Емма Граціані

Після трьох сезонів поспіль у складі «Флоренції» Емма Граціані приєдналася до «Скандіччі», з якою виступатиме у сезоні 2024/25.

 «Я була дуже рада цьому виклику, я думаю, що це дуже важливо для мого особистого зростання, і як спортсменки, і як людини. Можливість тренуватися з такими сильними гравчинями, як волейболістки «Скандіччі», - це стрибок вперед для мене. Продовження мого шляху зростання є причиною, чому я вирішила приєднатися до цього клубу», - прокоментувала Емма Граціані.
 

Поділитися статтею

News