Ліга націй: Словенія розгромила Італію у трьох сетах
23.06.2024
Збірна Словенії

За підтримки 11 000 вболівальників у Любляні збірна приймаючої країни здолала чемпіонів світу, залишившись на вершині турнірної таблиці Ліги націй та піднявшись на друге місце у світовому рейтингу.

Словенія продовжує досягати нових вершин у волейбольній Лізі націй в столиці країни Любляні: забезпечивши собі історичне місце на Олімпійських іграх в Парижі, трьома днями пізніше, в суботу, чоловіча збірна Словенії розгромила чемпіонку світу - Італію - і піднялася на друге місце в світовому рейтингу.

Словенія vs Італія

Граючи на переповненій арені перед 11 000 вболівальників, словенці відсвяткували третю поспіль перемогу на цьому тижні, здолавши Італію з рахунком 3:0 (25-19, 25-21, 25-19) і залишившись на вершині турнірної таблиці Ліги націй. Посідаючи перше місце як єдина команда з десятьма перемогами (26 очок), збірна Словенії дуже близька до виходу у фінал Ліги націй, який відбудеться наступного тижня. Команда також набрала 11,12 бала у світовому рейтингу, піднявшись на дві сходинки, з четвертого на друге місце.

Словенія vs Італія

У матчі проти італійців Тончек Штерн, який є другим найкращим бомбардиром Ліги націй, провів чудову гру, набравши 21 очко (16 в атаці, 3 на блоці, 2 ейсами). Він став єдиним словенським гравцем, який набрав двозначну кількість очок, а догравальник Клемен Чебуль додав ще дев'ять.

Словенія vs Італія

«Грати на такому стадіоні - це те, заради чого ми живемо, - сказав центральний блокуючий Ян Козамернік. - Наші вболівальники неймовірні, ми любимо грати тут. Вони дають нам багато енергії, і ми намагаємося віддячити їм тим же. Ми знали, що Італії доведеться ризикувати на лінії подачі. У них були проблеми з передачами, тому ми намагалися тримати тиск і не допускати багато помилок».

Словенія vs Італія

Маттіа Боттоло став найкращим бомбардиром Італії, набравши 11 очок (10 в атаці, одне на блоці), інший догравальник Лука Порро додав ще 8, всі в атаці.

Поділитися статтею

News