Ліга націй: збірна США залишається у боротьбі за вихід до фіналу
22.06.2024
Збірна США

Збірна Японії, натхненна Юкі Ісікавою, здобула перемогу, відігравшись після 2 програних сетів, а Німір Абдель-Азіз знову вразив усіх своєю грою, втім Нідерланди все ж таки програли Канаді.

Попередній етап чоловічої Ліги націй наближається до завершення і в суботу ще два п’ятисетові поєдинки порадували глядачів у в Манілі. Японія, очолювана капітаном Юкі Ісікавою, здобула феноменальну перемогу, відігравшись після двох програних у сетів у грі проти Франції, а голландський діагональний Німір Абдель-Азіз знову став найкращим бомбардиром матчу, але, незважаючи на здобуті фантастичні 37 очок, Нідерланди знову програли, цього разу в п'яти сетах Канаді. І хоча ці 2 матчі не мали прямого впливу на те, хто потрапить до фіналу наступного тижня, перша гра дня зберегла надії США на просування вперед, оскільки вони обіграли одного з претендентів, Німеччину, в чотирьох сетах.

Німеччина vs США

Перший суботній матч в Манілі відзначився грою досвідченого 37-річного американського діагонального Метью Андерсона, який привів свою команду до перемоги над Німеччиною з рахунком 3:1 (25-23, 21-25, 26-24, 25-23), незважаючи на зусилля іншого легендарного діагонального, 39-річного Ґеорга Ґрозера. Андерсон став найкращим бомбардиром гри, набравши 23 очки (три з яких ейсами), вперше досягнувши позначки 20+ у цьогорічній Лізі націй.

Німеччина vs США

Догравальник Торі Дефалко додав ще 20 очок, а центральні блокуючі Джеффрі Єндрик і Девід Сміт зробили по 4 блоки і принесли команді 10 і 9 очок відповідно. Ґрозер став найрезультативнішим гравцем у складі Німеччини, набравши 16 очок, 2 з яких ейсами, в той час як ще троє його партнерів по команді також досягли двозначних показників – центральні блокуючі Тобіас Крік і Лукас Маасе здобули по 12 очок, а догравальник Моріц Райхерт - 10.

Німеччина vs США

Цей результат означає, що США все ще має шанси на місце у фіналі Ліги націй у Лодзі. Наразі американці посідають 11-те місце в турнірній таблиці змагання з 5 перемогами, 6 поразками та 15 очками, але у разі перемоги з рахунком 3:0 в останньому матчі проти Японії в неділю змогли б піднятися вище аргентинців, які наразі посідають 8-ме місце, одразу над лінією відбору до фіналу. Звісно, результати інших матчів, зокрема, між Сербією та Кубою, що посідають 9-те та 10-те місця відповідно, також вплинуть на підсумкову турнірну таблицю та кваліфікацію до Лодзі. Тим часом, Німеччина посідає 12-те місце з 4 перемогами, 7 поразками та 12-ма очками і вже втратила шанси на вихід до фіналу.

Франція vs Японія

В останньому матчі дня дві команди, які вже кваліфікувалися до фіналу, Японія та чинна олімпійська чемпіонка Франція, зіткнулися в п'ятисетовій боротьбі на очах у майже 12 тисяч вболівальників. Очолювана блискучим капітаном Юкі Ісікавою, збірна Японії зуміла вирвати несподівану перемогу з рахунком 3:2 (17-25, 19-25, 25-16, 25-23, 15-10), завдяки якій вона випередила Францію та посіла 5-те місце з 8 перемогами, 3 поразками і 22 очками, залишивши суперників на 6-му місці з 7-4 і 21 очком.

Франція vs Японія

Ісікава зробив найбільший внесок в успіх своєї команди, здобувши 33 очки. Він набрав 31 очко в атаці з показником успішності 54%, а також зробив 1 ейс і 1 блок, ставши найкращим бомбардиром матчу. Діагональний Кенто Міяура, який замінив Юдзі Нісіду, набрав 19 очок. Його французький колега Жан Патрі став найкращим бомбардиром своєї команди, набравши 21 очко, 2 з яких ейсами та одне на блоці. Догравальники Тревор Клевено та Ясін Луаті набрали 15 та 11 очок відповідно, а центральний блокуючий Ніколя ле Гофф зробив вражаючі 6 блоків, набравши загалом 10 очок.

Канада vs Нідерланди

Нідерландський гравець Німір Абдель-Азіз знову продемонстрував свій неймовірний рівень в суботу, але, незважаючи на неперевершену результативність свого зіркового діагонального, голландці зазнали чергової поразки в Манілі. Німір набрав 37 очок, виконавши цілих 6 ейсів з лінії подачі, але саме команда з іншого боку сітки, збірна Канади, відсвяткувала перемогу з рахунком 3:2 (21-25, 25-22, 28-26, 14-25, 15-9) і завершила попередній етап з 8 перемогами, 4 поразками і 23 очками, посівши 4-те місце.

Канада vs Нідерланди

Догравальники Стівен Маар та Ерік Лоппкі стали найрезультативнішими гравцями збірної Канади, фінішувавши з 18 та 14 очками відповідно, а їхній голландський колега Маартен ван Гардерен набрав 17 очок. Нідерланди завершили змагання на 13-му місці з 3 перемогами, 9 поразками і 11 очками.

Поділитися статтею

News