Париж-2024: оприлюднено розширені списки жіночих збірних для участі в Олімпійських іграх
20.06.2024
Париж-2024: оприлюднено розширені списки жіночих збірних для участі в Олімпійських іграх

Перед жеребкуванням жіночого волейбольного турніру на Олімпійських іграх 2024 року в Парижі, яке відбулося в Бангкоку (Таїланд) в середу, 19 червня, і визначило три групи учасниць першого етапу олімпійського турніру, були оприлюднені розширені списки команд. Список імен, з якого головні тренери остаточно виберуть 13 гравчинь для Парижа, обіцяє присутність багатьох зірок і безліч захоплюючих подій на волейбольному майданчику «Південній Париж» в столиці Франції з 27 липня по 11 серпня.

Джордан Ларсон

Наприклад, до складу чинних олімпійських чемпіонок США увійшли не лише MVP Олімпійських ігор в Токіо-2020 Джордан Ларсон, а й гравчині токійської «команди мрії» Джордін Поултер, Хейлі Вашингтон та Джастін Вонг-Орантес.

Тіяна Бошкович

Срібну призерку Токіо, збірну Бразилії, звісно ж, очолить зіркова догравальниця і капітан Габріела (Габі) Гімарайнш, тоді як бронзова призерка Сербія покладатиметься на свій найяскравіший талант - Тіяну Бошкович.

Саріна Кога

До зіркового складу також входять Чжу Тін з Китаю, Бренда Кастільо з Домініканської Республіки, Хелена Казаут з Франції, Паола Егону з Італії, Саріна Кога з Японії, Йоанна Волош з Польщі, Мелісса Варгас з Туреччини, і цей список можна продовжувати і продовжувати.

Нагадаємо, що в Олімпійських іграх в Парижі братимуть участь шість європейських команд, причому три з них потрапили до групи С, де за путівку до чвертьфіналу змагатимуться Італія, чинна чемпіонка Європи Туреччина та Нідерланди, які також зіграють з Домініканською Республікою.

Збірна Туреччини

Збірна Туреччини, яка чудово провела 2023 рік, вигравши як жіночий чемпіонат Європи з волейболу, так і жіночу волейбольну Лігу націй, буде боротися за свою першу медаль. На Олімпіаді відновиться її суперництво з Італією, адже обидві команди також зустрічалися у 2023 році в півфіналі європейської першості, де туркені здобули перемогу.

Збірна Сербії

Сербія, яка завоювала бронзову медаль Олімпійських ігор 2020 року в Токіо, потрапила до групи А, склад якої є дуже збалансованим, разом з приймаючою країною - Францією, Китаєм, а також чинними чемпіонками Олімпійських ігор США. 

Збірна Бразилії

У групі В, одна з фавориток змагань, Бразилія, яка посіла друге місце на Олімпійських іграх 2020 року в Токіо, зустрінеться з Польщею, Японією та Кенією. Польща повертається на змагання вперше з 2008 року, коли вона посіла дев'яте місце, а її найбільшим досягненням наразі є дві бронзові медалі, здобуті в 1964 і 1968 роках. 

Олімпійські турніри з волейболу в Парижі в 2024 року будуть проводитися в новому форматі: на груповому етапі змагання проводитимуться у трьох групах по чотири команди в кожній за коловою системою у два кола. Переможці групового етапу, команди, що посіли друге місце в групах, і дві команди з найкращим рейтингом, що посіли третє місце, вийдуть до чвертьфіналу, де розпочнеться одиноколовий турнір на вибування, який призведе до півфіналу і, зрештою, до матчів за медалі, які сформують олімпійський п'єдестал пошани. 

Група А: Франція, США, Китай, Сербія
Група B: Бразилія, Польща, Японія, Кенія
Група С: Італія, Туреччина, Нідерланди, Домініканська Республіка

Поділитися статтею

News