Жеребкування олімпійського волейбольного турніру відбудеться під час фіналів Ліги націй
13.06.2024
Олімпійські ігри

Першими, 19 червня, свої групи дізнаються жінки, а для чоловіків жеребкування проведуть тижнем пізніше.

Турніри з волейболу серед чоловіків та жінок на Олімпійських іграх у Парижі сформуються протягом наступних двох тижнів, оскільки одразу після завершення кваліфікаційного періоду відбудеться жеребкування для обох статей, яке визначить групи для попереднього етапу змагань.

Жеребкування для кожної статі відбудеться за день до початку фіналів волейбольної Ліги націй 2024 року. 12 жіночих національних збірних, які кваліфікуються до Парижа-2024, візьмуть участь у жеребкуванні 19 червня в Бангкоку (Таїланд), о 14:00 за київським часом, тоді як чоловіки дізнаються свій олімпійський шлях в Лодзі (Польща), 26 червня, о 19:00.

Кваліфікаційний період для жінок завершиться 16 червня, в останній день попереднього етапу Ліги націй 2024. Наразі Франція, як приймаюча країна, Бразилія, Домініканська Республіка, Польща, Сербія, Туреччина та США, які здобули перемоги на минулорічних олімпійських відбіркових змаганнях з волейболу, є країнами, які гарантували собі місце на Іграх.

Збірна Франції

Що стосується чоловіків, боротьба за право приєднатися до приймаючої країни – Франції та збірних, які досягли успіху на олімпійських відбіркових турнірах з волейболу, – Бразилії, Канади, Німеччини, Японії, Польщі та США - триватиме до 23 червня, коли завершиться попередній етап Ліги націй 2024.

Після жеребкування 12 збірних кожної статі будуть розділені на три групи по чотири учасники. Приймаюча країна - Франція отримає перше місце в групі А для обох статей, тоді як перші позиції в групах В і С зарезервовані за національними збірними, які пройшли кваліфікацію та посіли найкращі місця у світовому рейтингу з волейболу станом на 17 червня для жінок і на 24 червня для чоловіків.

Жеребкування відбуватиметься в три етапи: команди, що посіли місця з четвертого по шосте, з сьомого по дев'яте та з десятого по дванадцяте, будуть розподілені по відповідних групах за серпантинною системою.

У групі команди зіграють з кожним з трьох суперників по одному разу. Команди, що посядуть перше та друге місця в кожній групі, а також дві найкращі команди, що посядуть третє місце, пройдуть далі. Команди будуть посіяні в сітці фінального етапу відповідно до комбінованої рейтингової системи, і, починаючи з чвертьфіналу, турнір продовжиться у форматі одиночного вибування.
 

Поділитися статтею

News