Ліга націй: США, Італія і Японія стартують з впевнених перемог у Фукуоці
12.06.2024
Збірна США

Нідерланди випереджають Канаду в олімпійській гонці

Фаворитки змагань – збірні США, Італії та Японії не допустили жодних несподіванок у своїх перших матчах третього тижня жіночої волейбольної Ліги націй 2024 року у Фукуоці та відсвяткували перемоги у трьох сетах над Францією, Канадою та Кореєю відповідно. Водночас Нідерланди, досягли несподіваного результату в матчі проти чинної чемпіонки світу Сербії. Сербки грають у Фукуоці без своїх головних зірок, але голландки все одно набрали важливі 9,37 бала до світового рейтингу, щоб збільшити свою перевагу над Канадою в гонці за путівку на Олімпійські ігри 2024 року в Парижі.

Корея vs Японія

Господарка турніру, збірна Японії, порадувала своїх вболівальників перемогою над командою Кореї з рахунком 3:0 (25-16, 25-16, 25-23), гарно розпочавши домашню кампанію. В останньому матчі середи три японські гравчині привели свою команду до успіху, набравши двозначні показники. Догравальниця Маю Ісікава стала найкращою бомбардиркою в складі команди Японії, набравши 16 очок, два з яких на блоці. Її партнерка по команді і капітан Саріна Кога додала ще 15 очок, також поставивши два блоки, а діагональна Котона Хаясі фінішувала з 14 очками, одне з яких вона здобула ейсом. Корейська волейболістка Джіюн Чон показала найкращий результат у цьому матчі, набравши 17 очок. 

Корея vs Японія

Японія впевнено крокує до кваліфікації на Ігри в Парижі-2024, а також до фіналу Ліги націй. Команда посідає четверте місце в поточній турнірній таблиці з 7 перемогами, 2 поразками та 21 очком, тоді як Корея знаходиться на 14-му місці з 1 перемогою, 8 поразками та 4 очками.

США vs Франція

У стартовому матчі турніру в Фукуоці у вівторок діагональна Джордан  Томпсон допомогла збірній США обіграти Францію з рахунком 3:0 (25-15, 26-24, 25-20). Томпсон набрала в матчі 20 очок, два з яких ейсами і одне на блоці. Її французька колега Люсіль Жикель також зробила ейс і розділила звання найкращої бомбардирки команди з догравальницею і капітаном Хеленою Казаут (обидві набрали по 12 очок). 

США vs Франція

Американки покращили свій результат до 5 перемог, 4 поразок та 16 очок, посівши сьоме місце в турнірній таблиці, прямо над лінією відбору до фіналу у Бангкоку. Господарки літніх Олімпійських ігор цього літа знаходяться на 15-му місці з 1 перемогою, 8 поразками і 4 очками, трохи поступаючись Кореї за співвідношенням очок.

Італія vs Канада

Також у вівторок збірна Італії продемонструвала, що не має наміру збавляти обертів у боротьбі за путівки на Олімпійські ігри та до фіналу Ліги націй, і здобула переконливу перемогу над Канадою з рахунком 3:0 (25-16, 25-15, 25-14). Цей результат коштував північноамериканкам 6,18 бала світового рейтингу і дозволив Нідерландам випередити канадок у боротьбі за останню путівку до Парижу.

Італія vs Канада

Зірка збірної Італії, діагональна Паола Егону, була найбільш результативною у цьому поєдинку і відзначилася трьома ейсами і чотирма блоками, набравши в цілому 18 очок. Догравальниці Катерина Босетті і Міріам Сілла також досягли двозначних показників, набравши 11 і 10 очок відповідно. Так само, як і найкраща бомбардирка Канади Кіра Ван Рик, яка фінішувала з 13 очками, всі з яких вона набрала в атаці. Зараз Італія посідає третє місце в таблиці з 7 перемогами, 2 поразками та 22 очками, тоді як Канада наразі знаходиться на восьмому місці з 5 перемогами, 4 поразками та 15 очками, трохи нижче порогу виходу у фінал.

Нідерланди vs Сербія

У першому матчі середи в Фукуоці Нідерланди здобули перемогу над Сербією з рахунком 3-1 (25-20, 25-21, 18-25, 25-12) і збільшили відрив від Канади в світовому рейтингу на 17.77 бала. У турнірній таблиці Ліги націй, однак, вони все ще поступаються канадкам за співвідношенням сетів, також маючи 5 перемог, 4 поразки і 15 очок, але посідаючи дев'яте місце. 

Нідерланди vs Сербія

Сербія посідає 10-е місце з 3 перемогами, 6 поразками і 9 очками, поза межами зони кваліфікації до фіналу Ліги націй. 22-річна догравальниця Нова Маррінг стала найбільш результативною у складі голландської команди з 17 очками, три з яких вона набрала на блоці і два ейсами, її партнерка по команді Йолін Кноллема фінішувала з 14 очками, а діагональна Еллес Дамбрінк - з 13. 

Сербська догравальниця Ванья Букіліч стала найкращою бомбардиркою матчу, набравши 21 очко, їй допомагали догравальниці Ванья Іванович (15 очок, три ейсами) і Міна Міятович (11, два на блоці).
 

Поділитися статтею

News