Крістіна Кірікелла приєдналася до «Імоко»
12.06.2024
Крістіна Кірікелла

Після десяти років, проведених в «Ігор Горгондзола», центральна блокуюча перейшла до «Імоко».

Клуб «Імоко» оголосив про підписання контракту з 30-річною Крістіною Кірікеллою. Досвідчена центральна блокуюча зростом 195 см гратиме за команду, яку тренує Даніеле Сантареллі, у наступному сезоні.

Крістіна Кірікелла

Після багатьох серйозних випробувань у футболці «Горгондзоли», де вона виступала протягом десяти сезонів, колишня капітан збірної Італії тепер одягне жовто-синю форму, щоб розпочати «зрілий» етап своєї кар'єри в Конельяно. Талановита гравчиня має підвищити престиж нового складу «Імоко», яка готується до майбутнього сезону. Вона носитиме футболку під номером 18.

Крістіна Кірікелла

Кар'єра Крістіни Кірікелли почалася в сезоні 2010/11, коли вона приєдналася до «Клубу Італія», з яким протягом двох сезонів брала участь у чемпіонаті серії B1. У сезоні 2012/13 вона отримала свій перший професійний контракт з командою «Робурспорт» з серії А1, а в наступному сезоні грала за «Орнавассо», який перед тим підвищився в класі.  У сезоні 2014/15 вона почала свій шлях з «Ігор Горгондзола» в серії А1, долучившись до всіх престижних перемог п'ємонтського клубу за останнє десятиліття і неодноразово граючи у напружених фіналах проти «Імоко».

Крістіна Кірікелла

У скарбничці її нагород – трофеї чемпіонату Італії сезону 2016/17, Ліги чемпіонів 2018/19 (де у першому Суперфіналі в Берліні «Горгондзола» здолала «Імоко»), три Кубки Італії, один Суперкубок Італії, Кубок ЗЄВЗА 2023 і Кубок виклику 2024.

Крістіна Кірікелла

Досягнення Кірікелли в національній збірній також помітні: на молодіжному рівні вона здобула срібло на чемпіонаті Європи до 18 років, бронзу на чемпіонаті Європи до 19 років, а в 2013 році дебютувала зовсім юною в дорослій національній команді.

Крістіна Кірікелла

У 2017 році вона завоювала срібло на світовому Гран-прі, срібло на чемпіонаті світу в Токіо в 2018 році, бронзу на чемпіонаті Європи в 2019 році, а в 2021 році в Белграді стала чемпіонкою Європи в складі італійської збірної. У 2022 році Кірікелла завоювала золото волейбольної Ліги націй і бронзу чемпіонату світу.

Крістіна Кірікелла

«Після десяти років в Новарі я відчула, що настав час перегорнути сторінку. На цьому етапі моєї кар'єри мені потрібні були зміни, щоб долати нові виклики, і я вважаю, що Конельяно - найкращий вибір. Це буде дивно, тому що я практично завжди грала в одній і тій самій футболці, переживши багато сезонів і випробувань, часто в матчах проти «Імоко». Але зараз запрошення з такого престижного клубу, як команда з Конельяно, здався мені слушною нагодою знайти нову мотивацію», - прокоментувала Крістіна Кірікелла.

Поділитися статтею

News